Companiile petroliere isi fac de la 1 iulie baza de date comuna cu toti rau-platnicii
Data publicarii: 22-06-2007 | EconomiePetrom, Rompetrol, LukOil, MOL, OMV si Agip vor avea de la 1 iulie o baza de date comuna cu toate companiile detinatoare de flote auto, care sunt rau-platnici, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Romane a Petrolului (ARP), Vlad Seitan. Potrivit acestuia, ARP a obtinut toate aprobarile si de la 1 iulie va avea "o lista neagra" a clientilor rau-platnici.
Reprezentantul companiilor petroliere a mai punctat ca, recent, Consiliul Concurentei si-a dat acceptul pentru constituirea bazei de date, insa interzicandu-le in acelasi timp membrilor ARP sa faca publice informatiile din aceasta.
"Vrem sa avem evidenta celor care au flote auto si au carduri la noi pentru plata carburantilor, dar nu isi platesc si facturile, pe care le emitem. Am stabilit mai multe conditii, pe baza carora o companie este trecuta pe lista neagra", a aratat Seitan.
Acesta a adaugat ca societatile membre ale ARP pot consulta aceasta lista a rau-platnicilor, dar nu au nicio obligatie de a nu mai comercializa combustibili catre companiile inscrise.
"Pot fi si situatii cand stii ca anumiti clienti iti platesc cu intarziere facturile in fiecare luna si trebuie sa te mulezi dupa ei", a mai explicat responsabilul ARP.
Potrivit acestuia, companiile membre ale ARP (OMV Romania Mineraloel, Petrom, Rompetrol Downstream, MOL Romanika, LukOil Romania si Agip Romania), acopera prin vanzari 80-85% din piata de carburanti interna si au impreuna un numar de 1.272 de benzinarii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024