Standard & Poor's a confirmat ratingul ''BB+'' al municipiului Bucuresti

Data publicarii: 06-07-2007 | Economie

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S & P) a confirmat ratingul "BB+" pentru creditele pe termen lung ale municipiului Bucuresti, cu perspectiva stabila, ca urmare a cresterii economice, potrivit unui analist de la S & P, Felix Ejgel. "Evaluarea reflecta datoriile mari ale Bucurestiului, nevoia acestui oras de a intensifica atat gestionarea datoriei, cat si administrarea lichiditatii, flexibilitatea financiara redusa si obstacolele in implementarea proiectelor cheie de infrastructura", a spus analistul de credite Felix Ejgel.

Aceste probleme sunt compensate de pozitia strategica a Bucurestiului in calitate de capitala a Romaniei, de bilanturile operationale solide si de cresterea solida a veniturilor.

"Perspectiva stabila reflecta asteptarile noastre ca Bucurestiul sa isi respecte angajamentul si sa nu mai contracteze alte imprumuturi, pana cand nu le foloseste pe cele deja luate de la mai multe organizatii financiare si pana cand nu foloseste castigurile obtinute din obligatiuni", a spus Ejgel. "In corelatie cu veniturile bugetare in crestere treptata si cu sustinerea statului, acest lucru ar trebui sa conduca la stabilizarea datoriilor orasului, ca parte a veniturilor", a adaugat analistul agentiei de evaluare financiara.

In cazul in care Bucurestiul nu isi dezvolta o strategie coerenta pentru amortizarea treptata a rambursarii datoriilor si de a micsora riscurile asociate monedelor straine, perspectiva va fi probabil revizuita la negativ.

O performanta economica semnificativa a economiei si a veniturilor bugetare, impreuna cu ameliorarea managementului financiar general ar putea conduce la o imbunatatire a evaluarii Bucurestiului pe termen mediu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: