Egnatia Bank Romania si-a dublat activele si profitul in primele sase luni

Data publicarii: 13-07-2007 | Finante-Banci

Egnatia Bank Romania a obtinut un profit net de 3,4 milioane euro in primele sase luni ale acestui an, de peste doua ori mai mare decat in acelasi interval din 2006, pe fondul cresterii activelor de peste doua ori in intervalul iunie 2006 - iunie 2007, a spus presedintele bancii, Stylianos Sofianos.

In primul semestru al anului trecut, banca afisase un profit net de 1,6 milioane euro, iar activele erau de circa 150 milioane euro la sfarsitul lunii iunie 2006. Dupa primele sase luni ale acestui an, activele Egnatia Bank Romania au ajuns la 320 milioane euro.

Pentru finalul anului 2007, banca estimeaza ca va ajunge la active de 450 - 500 milioane euro, iar profitul pentru intregul an va depasi 5 milioane euro, a mentionat presedintele bancii. " Banca ar fi facut un profit net de 7 milioane euro, daca nu ne-am fi programat in a doua parte a anului investitii in internet banking, IT si extinderea retelei", a spus Sofianos. Numai investitiile in carduri si in internet banking se ridica la 1 milion euro, a precizat el.

Banca s-a axat pana acum in special pe segmentul companiilor mari (corporate) , care reprezinta 85% din portofoliul de credite, restul de 15% fiind detinut de segmentul de retail, pe care Egnatia Bank isi propune sa il dezvolte mai mult in perioada urmatoare. "Avem un portofoliu de credite foarte sanatos, care este alcatuit din corporate, leasing, servicii si comert", a spus Sofianos.

O cincime din portofoliul de credite pe segmentul corporate este reprezentat de finantarile imobiliare. Astfel, in ultimele sase luni, Egnatia Bank Ro a finantat proiecte imobiliare in valoare de aproximativ 100 milioane euro, printre care si centrul comercial Huedin, inaugurat joi. Din aceasta valoare, pana in prezent au fost utilizati aproximativ 40 milioane euro, a mentionat Sofianos.

Presedintele Egnatia Bank a lasat sa se inteleaga ca intentioneaza sa extinda reteaua bancii cu inca opt unitati pana la sfarsitul acestui an, desi planurile initiale prevedeau inaugurarea a inca sase unitati. Banca are in prezent o retea de 12 sucursale, din care cinci sunt in Bucuresti.  Cheltuielile bancii pentru fiecare noua unitate se ridica la 250.000 - 300.000 de euro, a precizat Sofianos.

Egnatia Bank Romania si-a marit profitul net cu 26% anul trecut pana la 3,72 milioane euro, de la 2,95 milioane euro, cat era la finalul lui 2005. Activele bancii, asa cum au fost ele raportate catre banca centrala, au avansat anul trecut cu 119%, de la 103,39 millioane euro la 226,15 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: