Ardaf a afisat afaceri in scadere cu o treime in primul semestru al acestui an
Data publicarii: Astazi, 01-09-2007 | AfaceriCompania de asigurari Ardaf a afisat prime brute subscrise in valoare de 80,63 milioane lei (25,72 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in scadere cu 34,13% fata de acelasi interval din 2006, pe fondul declinului afacerilor de asigurari generale, potrivit raportului financiar. Compania de asigurari Ardaf anuntase in primul semestru al anului trecut o valoare a primelor brute subscrise de 122,41 milioane lei.
Majorarea capitalului social cu 112,52 milioane lei in luna ianuarie a condus la o imbunatatile a activitatii companiei in ansamblu, a numarului de clienti si a veniturilor, se mentioneaza in raportul semestrial al companiei publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Politele de asigurari de viata au contribuit cu prime brute subscrise in valoare de 1,92 milioane lei, cu 17,15% mai putin decat in acelasi interval din 2006, cand valoarea acestora era de 2,31 milioane lei. Primele brute subscrise din asigurari generale au fost de 78,71 milioane lei, cu 34,46% mai mici decat in primul semestru din 2006 cand acestea erau de 120,10 milioane lei.
Compania de asigurari Ardaf si-a redus pierderile inregistrate in prima jumatate a acestui an la mai putin de jumatate (cu 56,4%) pana la 35,92 milioane lei (circa 11,5 milioane euro). In primele sase luni din 2006, compania inregistrase pierderi in valoare de 82,42 milioane lei.
Valoarea primelor subscrise in primul semestru din 2007 a fost de 80,93 milioane lei, in scadere fata de primul semestru al anului trecut de 34,01%, respectiv cu 41,72 milioane lei. Activele totale inregistrate in situatiile financiare pentru primul semestru din 2007 sunt de 224,6 milioane lei, in crestere cu 34,70% fata de anul anterior.
Ardaf a achitat in primul semestru al acestui an despagubiri pentru asigurarile generale de 76,19 milioane lei (24,31 milioane euro), in crestere cu 24,78% (15,13 milioane lei) fata de prima jumatate a anului trecut, se spune in raportul anual al consiliului de administratie.
La asigurarile generale, doua clase de asigurari detin 91,17% din totalul despagubirilor platite. Astfel, asigurarile de raspundere civila a autovehiculelor (raspundere civila auto obligatorie -RCA - si carte verde) au o pondere de 57,70%, in timp ce asigurarile de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare, detin o pondere de 33,47%.
Ardaf are un capital social de 162,6 milioane lei. Compania Sabile Ltd, membra a grupului ceh PPF Investments, controleaza, in prezent, un pachet reprezentand circa 70,81% din actiunile societatii de asigurari Ardaf, in urma preluarii pachetelor detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu, persoana fizica. Raiffeisen Zentralbank AG Austria mai detine 7,67% din capitalul Ardaf.
Compania de asigurari Ardaf are o capitalizare de 243,88 milioane lei, conform cotatiei de 015 lei stabilita in data de 31 august pe BVB.
SC Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata dn peste 200 de agentii si puncte de lucru si 32 de sucursale. Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024