Credit Europe Leasing fuzioneaza prin absorbtie cu Credit Europe International Leasing

Data publicarii: 12-09-2007 | Afaceri

Actionarii Credit Europe Leasing IFN SA (CEL) si Credit Europe International Leasing IFN SA (CEIL) au aprobat pe 21 mai fuziunea celor doua companii, care are ca principale motivatii simplificarea structurii si scaderea costurilor, potrivit deciziei publicata la inceputul saptamanii in Monitorul Oficial.

Fuziunea va avea loc prin absortia de catre CEL (in calitate de societate absorbanta) a CEIL (in calitate de societate absorbita).

Astfel, CEIL va fi dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul acesteia (activele si pasivele) va fi transferat in totalitate catre Credit Europe Leasing, care va prelua activitatea si operatiunile desfasurate in prezent de CEIL.

Credit Europe Leasing are o contributie neta la fuziune de 702.052 lei, iar Credit Europe International Leasing de 10,97 milioane lei, reprezentind activul net al societatilor la sfarsitul anului trecut.

"Fuziunea dintre CEIL si Credit Europe Leasing este considerata ca fiind necesara pentru a simplifica si consolida structura de detinere a actiunilor. De asemenea, fuziunea va diminua substantial cheltuielile companiilor prin intermediul reducerii structurilor paralele de administratie si conducere", se arata in decizia publicata in Monitor.

Credit Europe Leasing IFN va prelua activul si pasivul CEIL si va creste capitalul cu aproximativ 11,38 milioane lei, care corespunde unui numar de 11.383.503 actiuni noi cu o valoare nominala de 1 leu.

Capitalul Credit Europe Leasing inaintea procesului de fuziune insuma 728.386 lei, reprezentind 728.386 de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu, iar capitalul CEIL insuma 1.581.504 lei, reprezentind 98.844 de actiuni cu o valoare nominala de 16 lei.

Fuziunea va intra in vigoare de la data inregistrarii cresterii capitalului societatii absorbante la registrul comertului, data de la care operatiunile intreprinse de societatea absorbita apartin din punct de vedere contabil societatii absorbante.

Actionariatul Credit Europe Leasing IFN este compus din Credit Europe Bank (Olanda) NV detine 99,48%, iar Turhan Cemal Beriker, Enver Murat Basbay, Kerem Sekizyarali si Ibrahim Bozkurt detin cite 920 de actiuni.

Fiba International Holding detine 94,998% din actiunile CEIL, Fiba Factoring Hizmetleri AS si Husnu Mustafa Ozyegin detin fiecare 2,5%, iar Fina Holding AS si Fiba Holding AS detin cate o actiune.

Credit Europe Leasing IFN SA si-a majorat capitalul social anul acesta pana la 27,47 milioane lei, reprezentand 205.000 actiuni cu o valoare nominala de 134 lei pe actiune.

Valoarea contractelor de finantare semnate de Credit Europe Leasing IFN in primele sase luni din 2007 a ajuns la 95 milioane euro, in crestere cu 126% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a imbunatatirii serviciilor oferite si a infuziei de capital, a anuntat compania. La sfarsitul anului 2007, Credit Europe Leasing IFN vrea sa ajunga la o cota de piata de aproximativ 5% din totalul pietei autohtone de leasing, estimata de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) la 4,5 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: