RWE vrea sa devina furnizor de energie in Romania
Data publicarii: 17-09-2007 | AfaceriGrupul german RWE vrea sa devina furnizor de electricitate in Romania, sa participe la proiectul reactoarelor 3 si 4 si la construirea hidrocentralei de la Tarnita-Lapustesti, au declarat luni oficialii companiei.
"In prezent, lucram la un proiect pentru participarea noastra la construirea reactoarelor 3 si 4. Suntem interesati sa investim cat trebuie in acest proiect si speram sa fie cat mai putini investitori selectati", a declarat directorul general pentru Europa de Est, Klaus Buhl. Potrivit acestuia, grupul vrea sa obtina o licenta de trading de energie in Romania, dupa infiintarea unei companii, care cel mai probabil se va numi RWE Trading Romania.
Oficialii RWE au mai spus ca sunt interesati si de proiectul hidrocentralei de la Tarnita-Lapustesti si asteapta decizia guvernului de a invita investitori.
In ceea ce priveste privatizarea microhidrocentralelor, reprezentantii grupului german considera ca achizitionarea unor astfel de capacitati este benefica daca respectiva companie detine alte capacitati de productie din alte surse.
"E bine sa ai productia asigurata din cat mai multe surse pentru a avea un portofoliu asigurat", a spus Buhl. Acesta a precizat ca desi grupul studiaza piata romaneasca inca din 2000, pana acum nu a investit niciu ban in Romania.
Guvernul a aprobat, la mijlocul lunii iunie, printr-o Hotarare, strategia de selectare a investitorilor pentru finalizarea Unitatilor 3 si 4 Cernavoda si a mandatat Ministerul Economiei sa intreprinda masurile necesare pentru punerea ei in aplicare. Strategia are in vedere finalizarea procesului de atragere a investitorilor si inregistrarea noii societati dedicate Unitatilor 3 si 4 la inceputul anului 2008, in asa fel incat lucrarile efective sa inceapa in cursul aceluiasi an. Punerea in functiune a Unitatilor 3 si 4 este prevazuta pentru 2014, respectiv 2015.
La inceputul lunii august, Ministerul Economiei si Finantelor anunta ca termenul limita pentru depunerea ofertelor angajante in vederea participarii la construirea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda a fost stabilit pentru data de 25 octombrie 2007, de catre Comisia de negociere, numita de Nuclearelectrica pentru selectarea investitorilor si negocierea conditiilor de infiintare a societatii comerciale care va finaliza constructia reactoarelor.
Totodata, Comisia va pune la dispozitia potentialilor ofertanti documentul de descriere a modelului adoptat pentru finalizarea proiectului, a cererii de oferta angajanta, precum si a proiectului actului de asociere a investitorilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri