Rovinieta pentru autoturismele non-euro costa 40 euro din 2008
Data publicarii: 19-10-2007 | AutoPretul unui roviniete pentru 12 luni va creste, de la 1 ianuarie 2008, de la 16 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II,respectiv 40 euro,tarifele fiind prevazute in Ordonanta 15/2002 pentru introducerea tarifului de utilizare a drumurilor.
Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), incepand cu 2008 tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania- rovinieta va atinge nivelul prevazut de directivele europene. Aplicarea tarifului pentru utlizarea drumurilor s-a facut etapizat in conformitate cu Ordonanta Guvernului 15/2002. "Calendarul de aplicare etapizata a tarifului a fost propus de Romania la negocierile pentru integrarea in Uniunea Europeana, fiind agreat si acceptat de catre aceasta", se arata in comunicatul de presa.
Astfel, proprietarii de autoturisme vor plati, de la 1 ianuarie 2008, pentru o rovinieta cu o valabilitate de o zi un euro indiferent de tipul de autoturism, pretul actual fiind de 0,6 euro. Pentru rovinietele cu valabilitate de o saptamana tariful va fi de trei euro pentru autoturismele Euro II si cinci euro pentru cele non euro cu aproximativ doi euro mai mult decat pretul aplicat in perioada 2005-2007.
Rovinietele pentru o luna vor costa intre sase si zece euro, pentru sase luni intre 15 si 25 euro. Pretul unui roviniete pentru un an va creste de la 16,8 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II si 40 euro pentru cele non-euro. Rovinietele pentru un an valabile pentru microbuze vor costa intre 340 euro si 360 euro, pentru autobuze si autocare intre 650 euro si 850 euro. Pentru vehiculele de transport marfa cu masa totala pana in 3,5 t se va plati, pentru o perioada de un an, intre 100 euro si 150 euro.
In conformitate cu Legea nr. 101/2007, rovinieta se poate achita atat de catre utilizatorii romani, cat si de utilizatorii straini pe perioade de 7 zile, 30 zile, 6 luni si 12 luni, fapt ce va duce la cresterea numarului de roviniete ce vor fi eliberate in perioada urmatoare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri