Executivul a modificat legislatia pensiilor private

Data publicarii: 25-10-2007 | Finante-Banci

Brokerii de asigurare si reasigurare pot desfasura activitati de marketing al fondului de pensii administrat privat si al prospectului schemei de pensii facultative, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptata miercuri de Guvern.

"Actul normativ modifica Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor. Prin adoptarea noilor reglementari se armonizeaza legislatia care reglementeaza activitatea entitatilor care actioneaza in domeniul asigurarilor si in cel al pensiilor facultative si al pensiilor administrate  privat", se mai arata in comunicatul Executivului.

Legislatia Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a fost modificata astfel incat brokerul de asigurare autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa poata desfasura activitati de marketing al fondului de pensii administrat privat.

Actul normativ a fost elaborat avand in vedere observatiile formulate de reprezentantii asociatiilor din domeniul asigurarilor, respectiv Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania si ale reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

CSSPP a autorizat 18 administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii), AIG (AIG Fond de Pensii), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii - Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii), Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii) si Zepter (administrat de Zepter Fond de Pensii).

Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optionale pentru cei intre 35 si 45 de ani. Aderarea participantilor la un fond de pensii din pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si dureaza patru luni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: