Activele pe Pilonul III sunt sub asteptarile arbitrului pensiilor private
Data publicarii: 25-10-2007 | EconomieNumarul de participanti si activele pe piata pensiilor facultative (Pilonul III) este mai mic decat estimarile initiale ale Comisiei de supraveghere a sistemului de Pensii Private (CSSPP), a declarat joi, Mircea Oancea, presedintele CSSPP.
"In 2008, ne asteptam la o dublare a numarului fondurilor active pe piata pensiilor facultative. De curand, si-a inceput activitatea al saptelea fond pe acest pilon, OTP Strateg, iar in perioada urmatoare vom ajunge la opt administratori pe Pilonul III", a declarat Oancea.
"Ne asteptam ca in 2008 sa avem peste 300.000 de participanti la pensiile facultative si active nete de 60 milioane lei. Initial estimam ca pana la sfarsitul lui 2007 activele pe pilonul III se vor ridica la 40 milioane lei, insa demararea procedurii de aderare la Pilonul II a incetinit ritmul de crestere al pietei pensiilor facultative, deoarece persoanele s-au reorientat catre acest sector", a adaugat acesta
La data raportarii, in afara de OTP Strateg, erau active pe piata sase fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata) si Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), potrivit arbitrului pensiilor private.
Numarul total de participanti atras de cele sase fonduri de pensii facultative este de 16.712. AZT Moderato a atras 6.934 de participanti si a ajuns la o valoare a activului net de 969.865 lei, BCR Prudent are 297 de participanti si un activ net de 34.654 lei, ING Clasic - 3.961 de participanti, cu un activ net de 532.386 lei, Pensia Mea - 1.943 de participanti, cu un activ de 262.750 lei, AZT Vivace - cu un activ net de 185.779 lei si 2.161 participanti si ING Optim - cu un activ net de 167.812 lei si 1.416 de participanti.
CSSPP a mai avizat ca administratori de fonduri de pensii facultative societatea SAI Raiffeisen Asset Management.
Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri