Aproape jumatate din companiile financiare nu fac fata unui atac informatic

Data publicarii: 06-11-2007 | IT&C

Compania americana IBM a anuntat rezultatele unui nou studiu ce a cuprins peste 1.200 de directori generali si directori seniori de finante din 79 de tari, noteaza Adevarul. Conform acestuia, un numar surprinzator de mare de companii nu sunt suficient pregatite pentru a face fata impactului unui eveniment de risc major asupra propriilor organizatii.

Conform studiului, in ultimii trei ani, 62% din companiile cu venituri mai mari de 5 miliarde de dolari s-au confruntat cu evenimente de risc major. In momentul in care a intervenit un astfel de eveniment, fie strategic, operational sau geopolitic, peste 40% din aceste companii nu au fost suficient pregatite sa faca fata.

Studiul global CFO, intitulat "Echilibrarea riscului si performantei cu ajutorul unei organizatii financiare integrate", a fost realizat de IBM Global Business Services si de IBM Institute for Business Value (IBV), cu asistenta din partea Universitatii Pennsylvania si Economist Intelligence Unit.

Peste jumatate din directorii financiari executivi au participat la un interviu fata in fata, structurat astfel incat sa surprinda opinii asupra managementului de risc si transformarii finantelor. Ceilalti repondenti au efectuat studiul online.

Organizatiile financiare integrate, ultima tendinta

O alta componenta-cheie a studiului este aparitia organizatiilor financiare integrate (IFO), ce sunt definite ca entitati care autorizeaza standarde folosind un tabel de conturi, definitii comune si procese standard comune.

Studiul a concluzionat ca definitiile comune la nivel de companie, un tabel standard de conturi, procesele standardizate si standardele autorizate la nivel global, reprezinta componentele unei guvernari de succes si constituie ceea ce studiul numeste organizatie financiara integrata.

Una din sapte intreprinderi guverneaza si controleaza integrarea organizatiei financiare prin combinarea acestor patru criterii.

Conform studiului, este subliniat faptul ca IFO ofera o foarte mare capacitate de a trece peste dificultati, suport mai mare pentru decizii si ajutor in coordonarea organizatiilor performante. In plus, studiul arata ca firmele ce au inclusa si organizatia financiara integrata au sanse mai mari sa se comporte mai bine in finante decat organizatii cu finante non-integrate si sunt predispuse la un management proactiv al factorilor de risc.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: