Ministerul Mediului a alocat 700.000 euro pentru trei spoturi publicitare
Data publicarii: 07-11-2007 | EconomieMinisterul Mediului a alocat 700.000 euro pentru trei spoturi publicitare, difuzate intre 5 noiembrie si 31 decembrie 2007, pe 11 canale TV si sapte posturi radio, temele vizate fiind incalzirea globala, colectarea selectiva a deseurilor si participarea publicului la deciziile de mediu.
"Am demarat aceasta campanie in urma unui sondaj sociologic realizat de IMAS si vizam 13 milioane de persoane. Cele trei spoturi sunt difuzate, incepand de ieri (luni - n.r.), pe 11 posturi de televiziune si pe alte sapte posturi de radio, cu acoperire nationala sau locala", a declarat, marti, ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi.
Potrivit acestuia, pentru cele doua componente ale campaniei - creatie si media planning - ministerul a alocat, din bugetul de comunicare al institutiei, 700.000 euro.
Temele spoturilor publicitare vizeaza colectarea selectiva a deseurilor, participarea publicului la luarea deciziilor de mediu si incalzirea globala.
Ministrul de resort a precizat, de asemenea, ca, in 2008, se va aloca o suma destinata unei cercetari sociologice care sa stabileasca impactul acestei campanii.
Ministerul Mediului a derulat, in perioada 27 septembrie-15 noiembrie 2007, campania "Fiecare deseu are locul sau", cu scopul de a informa publicul larg asupra colectarii selective a deseurilor. Campania, derulata cu fonduri Phare in valoare de 500.000 euro, cuprinde un spot TV si unul radio, precum si evenimente de informare adresate tinerilor.
Decizia de a derula astfel de campanii se bazeaza pe un studiu sociologic realizat de IMAS, pentru Ministerul Mediului, pe un esantion de 1.449 de persoane din 115 orase si sate.
Potrivit cercetarii, majoritatea romanilor considera ca nu merita sa depuna eforturi individuale pentru colectarea selectiva a deseurilor doar pentru a avea un mediu curat, aceasta fiind "doar o problema europeana", pentru a carei implementare ar fi nevoie de un sistem de recompensare.
Conform concluziilor, gestionarea selectiva a deseurilor este o problema necunoscuta pentru majoritatea romanilor. Totodata, cercetarea arata ca deseurile nu reprezinta una din problemele arzatoare de mediu de pe agenda publicului.
In ceea ce priveste disponibilitatea cetatenilor de a participa individual la procesul de colectare selectiva a deseurilor, ministrul de resort a aratat ca, potrivit datelor prezentate de IMAS, foarte putini dintre cei intervievati sunt dispusi sa depuna separat deseurile din gospodarii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Birourile viitorului: colaborare, energie și atragerea talentelor, cu un grad de ocupare ideal intre 50% și 85%
- Schneider Electric a încheiat primul trimestru cu realizări importante în materie de sustenabilitate
- Leul se prăbușește pentru a treia zi consecutiv: Euro atinge un nou maxim istoric de 5.1222 lei.
- Opinie Deloitte: Reglementarile se schimba, provocarile de business raman. Sustenabilitatea, dincolo de obligatiile de raportare, ca solutie de crestere pe termen lung
- Sales Partner, startup de digitalizare a operațiunilor dealerilor auto, vizează o finanțare de un milion de euro pentru extindere în Europa și dezvoltarea tehnologiei
- Studiu EY: Creșterea cererii de energie din partea companiilor creează noi provocări, dar și o mare oportunitate pentru furnizori
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini