Bancile vand case la pachet cu creditele

Data publicarii: 07-11-2007 | Finante-Banci

Cand vrei sa-ti cumperi un apartament intr-un nou complex rezidential alegerea poate fi destul de greu de facut. Luarea unei decizii poate fi ingreunata si de faptul ca exista perioade in an in care se anunta demararea si a doua-trei proiecte pe saptamana,  care mai de care mai interesante. Iar preturile sunt, in cele mai multe cazuri apropiate. Este drept ca de la stadiul de proiect si pana in momentul in care se predau chei­­le pot trece cativa ani, dar nu trebuie omis faptul ca multe dintre locuinte se vand inainte sa se demareze lucrarile (investitii off plan).

Numai in Bucuresti sunt peste 250 de proiecte imobiliare in care poti sa investesti inainte de finalizarea lor. In momentul in care se incheie un contract Off Plan constructia nu exista, prin urmare nu este posibil sa se contracteze un credit imobiliar in aceasta faza. Situatie in care per­soanele care nu dispun macar de banii de avans, isi pot lua gandul de la o locuinta noua. Tocmai de aceea, in majoritatea cazurilor dezvoltatorul incheie un protocol cu o banca agreata de la care iti recomanda sa imprumuti banii pentru finantarea locuintei in conditii mai avantajoase.

Majoritatea bancilor sunt implicate in finantarea proiec­telor imobiliare, exemplele pu­tand incepe cu Garanti Bank, BCR, Unicredit Tiriac si pot continua cu Alpha Bank, Piraeus sau Raiffeisen. Numai aceste banci asigura finantarea a peste 10.000 de apartamente in Capitala. Unul dintre avantajele achizitionarii unei case prin aceasta metoda este acela ca solicitantul este sigur ca va primi suma ceruta, evaluarea locuintei fiind facuta inca din stadiul de proiect. La capitolul dezavantaje putem enumera faptul ca, ratele se platesc pentru un bun care inca nu exista.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: