Vacante la pret redus in ianuarie
Data publicarii: 04-01-2008 | TurismCei care nu au avut bani sau timp sa petreaca Sarbatorile intr-un loc special pot recupera in luna ianuarie. Preturile vacantelor in strainatate sunt cu pana la 25% mai mici decat de Craciun si Revelion, iar statiunile sunt mult mai putin aglomerate. Si in tara, pachetele sunt cu 20%-50% mai ieftine, dar cele mai populare locuri au fost deja ocupate de turisti rusi si moldoveni, care petrec in aceasta perioada Craciunul pe stil vechi. Marile diferente de pret se observa mai ales in Valea Prahovei si Poiana Brasov, unde preturile sunt chiar cu pana la 100% mai mici.
Dupa ce Sarbatorile au facut ravagii prin majoritatea bugetelor, putini isi mai pot permite o vacanta in ianuarie. Operatorii din turism spun totusi ca nu duc lipsa de comenzi: unii romani vor sa profite de reducerile de sezon din marile capitale europene, in timp ce altii opteaza pentru un concediu de vis in destinatii exotice.
"Exista o categorie speciala de clienti - amatorii de shopping sau vacante speciale, precum si oamenii care muncesc de Revelion - vedete, cadre militare sau sanitare - ori aceia care fug de nebunia din perioada Sarbatorilor", spune Adriana Goicea, de la Cocktail Holidays. Nu lipsesc nici practicantii sporturilor de iarna.
Austria, preferata schiorilor anul acesta, isi asteapta clientii cu preturi mai accesibile: in jur de 55 de euro costa acum o noapte la un hotel de trei stele cu demipensiune, in loc de 85 de euro, pretul platit in perioada Revelionului. Diferente sunt si fata de luna februarie, cand acelasi loc de cazare costa 72 de euro.
Si in Poiana Brasov preturile sunt mai accesibile. Daca acum cateva zile o zi de cazare la un hotel de trei stele costa 291 de lei, in aceasta perioada pretul este de 165 de lei. "Tarifele vor mai scadea considerabil abia in luna martie, dupa ce trece sezonul de schi", afirma Iulian Andrei, presedintele comisiei de incoming a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
La plaja in plina iarna
Ianuarie si februarie sunt varfuri de sezon pentru vacantele exotice. "In aceasta perioada vindem zeci de locuri pentru Maldive - preferata romanilor, dar si pentru Seychelles, Republica Dominicana sau Cuba. In plus, avem un pachet special de safari in Kenia, care ajunge la 1.599 de euro/persoana", spune Aurelian Bratosin, directorul agentiei Butterfly Tourism.
Specialistii sustin ca perioada este propice si pentru ca acum unele destinatii sunt mai putin aglomerate. "Un sejur in Cuba, de exemplu, trebuie rezervat cu cel putin doua saptamani inainte. Pretul nu sufera mari modificari fata de Revelion, doar ca acum se mai pot gasi locuri, Revelionul fiind ocupat cu mult timp inainte", spune Mircea Vladu, de la Class Travel.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri