Produsele din cosuletele de Pasti se vand mai scump decat separat
Data publicarii: 24-04-2008 | DiverseSupermarketurile atrag clientii in ajun de sarbatori cu tot felul de pachete, continand doua sau trei alimente, comercializate sub denumirea de "cosulet de Pasti", noteaza Gardianul. Pretul acestora este cu mult mai mare decat cel expus pentru fiecare aliment vandut separat. In opinia agentilor economici, diferenta de pret se regaseste in ambalaj si prezentare. Unele alimente dorite de clienti nu se mai vand separat in aceasta perioada.
In aceste zile premergatoare marii Sarbatori de Pasti, toate magazinele si tarabele sunt luate cu asalt. In special supermarketurile si hipermarketurile, deoarece fiecare gospodina isi calculeaza fiecare leu sortit cheltuielii, astfel incat sa scoata pentru produsul dorit un pret cat mai mic posibil. Este o realitate faptul ca in mintea fiecarui roman exista convingerea ca produsele comercializate in supermerkaturi sunt putin mai ieftine decat cele dintr-un magazin oarecare.
Numai ca, profitand de febra cumparaturilor, comerciantii au gasit solutii inventive de vanzare a produselor specifice pentru aceasta sarbatoare, prin metoda "cosuletul de Pasti". In acest cosulet sunt frumos ambalate, cu fundita, doua sau chiar trei produse alimentare al caror pret unitar este mai mare cu patru-cinci procente fata de aceleasi alimente expuse separat in galantar si pentru aceeasi cantitate. Astfel, intr-unul din cele mai cautate supermarketuri, clientul poate cumpara de la raionul de mezeluri un pachet ce contine drob de porc, sunca York si carnati taranesti.
Fiecare aliment din pachet cantareste 400 de grame, iar pretul lui total este de 15,69 lei. In realitate, daca aceste produse ar fi cumparate separat si la aceeasi cantitate, clientul ar plati mai putin: 4,8 lei pentru drob, 3,7 lei pentru sunca si 5,2 lei pentru carnatii taranesti. In total, romanul ar scoate din buzunar doar 13,7 lei. O alta metoda de a scoate mai multi bani din portofel tine de cosuletele cu oua vopsite. Astfel, au aparut spre vanzare ispititoare cofraje mici, cu cate zece oua fierte si vopsite, deci doar bune de ciocnit, pentru care doritorul plateste la casa 7,19 lei pentru o cutie.
Pretul mediu de vanzare al unui ou la tarabele din piete, special amenajate pentru comercializarea acestui produs, este de 40 de bani bucata. La un calcul simplu, pentru zece oua cumparate s-ar plati doar 4 lei si, daca mai punem la socoteala ca pentru cele zece oua este indeajuns un pliculet de vopsea, poate doua, care costa 50 de bani unul, ar insemna ca toata investitia ar fi de numai 5 lei.
Integral in Gardianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri