Disponibilizatii de pe Wall Street, mina de aur pentru firmele mici
Data publicarii: 13-08-2008 | InternationalCriza creditelor a maturat jucatorii din prima linie si a lasat in urma pagube de zeci de miliarde, falimente si aproape 100.000 de bancheri fara loc de munca. Cati dintre acestia chiar sunt someri e greu de spus. Cel mai probabil foarte putini, deoarece firmele financiare din linia a doua, ceva mai ferite de efectele valului subprime, ii primesc cu bratele deschise pe specialistii lasati pe drumuri de giganti precum Citigroup (14.000 de disponibilizari pana acum), JP Morgan sau Merrill Lynch.
Si, in vreme ce contabilii marilor banci aduc vesti din ce in ce mai proaste, patronii firmelor din esalonul secund isi freaca mainile de bucurie, stiind ca la usa le vor bate tot mai multi din talentatii specialisti ai Wall Street-ului, dispusi sa uite salariile uriase incasate pana nu demult. Sunt, in general, firmele care au evitat investitii in creditele ipotecare si au mizat pe instrumente financiare mai putin riscante.
"A venit timpul ca firmele mici sau regionale sa-si joace cartea. Reducerile de personal sunt muzica pentru urechile lor", spune Gary Goldstein, director executiv al Whitney Group, firma specializata in servicii financiare.
Top managerii din banci sau alte institutii bancare castiga cu 35% mai putin decat acum un an, dar micsorari de salarii se asteapta si de aici incolo. Astfel, migrarea spre o firma mai putin renumita nu mai reprezinta o prabusire a carierei si salariului.
Paul Sorbera, presedintele al firmei de recrutare Alliance Consulting, spune ca marile banci au tendinta sa angajeze mai mult personal decat au nevoie. De aceea si rata de concediere este foarte mare. Cand vin vremuri dificile prima masura este reducerea personalului.
Evercore Partners Inc este una din firmele iesite in avantaj in urma crizei. In iunie a fost adus pe pozitia de senior manager Daniel Celentano. Anterior, acesta lucrase la JPMorgan Chase & Co. Directorul general al Evercore, Roger Altman, recunoaste ca agitatiile de pe piata creditelor i-au adus oportunitatea de recrutare a unui personal profesionist in conditii financiare pe care altfel nu le-ar fi putut negocia.
In San Francisco, banca de investitii Thomas Weisel Partners a adus mai multi angajati de la UBS AG, Bank of America, Merrill si Bear. "Avem rara ocazie sa vedem functionari talentati cum ne trimit CV-uri. Trebuie sa recunoastem ca suntem beneficiari directi ai actualelor restructurari", spune presedintele Thomas Weisel Partners.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri