Musulmanii pot sa-si asigure bolizii conform legii islamice

Data publicarii: 18-08-2008 | International

Comunitatea musulmana din Regatul Unit se poate bucura de servicii exclusiviste chiar si cand vine vorba de simplele asigurari pentru automobile, noteaza Gandul. Compania "Salaam Halal Insurance" a introdus pe piata britanica asigurarea care respecta Sharia (legea islamica), pentru a-i atrage pe musulmanii ferventi. Practic, firma le ofera acestora garantia ca banii, pe care ii dau in mod normal altei companii de asigurari, nu ajung sa fie investiti in alte afaceri care intr-un fel sau altul incalca Sharia.

"Asta inseamna ca firma nu are voie sa investeasca in orice organizatie care este asociata cu jocurile de noroc, bauturile alcoolice sau carnea de porc. In plus, nu are voie sa faca inginerii financiare", explica "The Daily Mail". De aici si mecanismul extrem de simplu pe care "Salaam Halal Insurance" il promoveaza: soferii platesc banii care ajung intr-un fond de investitii, al carui profit urmeaza sa fie redistribuit (www.salaaminsurance.com). Astfel, pe langa faptul ca musulmanii au constiinta impacata ca au dat banii unei firme ce le respecta religia vor putea obtine chiar si un profit din aceasta asigurare.

Succesul produsului este, evident, ca si garantat, mai ales ca este o noutate pe piata britanica a asigurarilor si se adreseaza unei comunitati deloc reduse - aproximativ 600.000 de persoane. Insa compania nu se multumeste numai cu atragerea musulmanilor, intentionand sa-si mareasca oferta si pentru clientii ce provin din alte comunitati religioase. E drept, pana si personalul firmei este instruit pe masura, numai daca se ia in calcul faptul ca operatorii vorbesc engleza, araba, bengali, gujarati si urdu.

Gandul