Mii de posturi libere in sectorul bancar

Data publicarii: 10-11-2008 | HR/Cariere

Mii de posturi sunt disponibile in toata tara, in domeniul bancar, in ciuda crizei financiare. Cele mai multe oferte sunt in special pentru juniori. Se cauta in special casieri, ofiteri de credite, teleconsilieri, sefi de agentii. "La BCR, anul acesta, vor fi finalizate peste 700 de recrutari", spune Bogdan Ciobanu, senior recruitment al bancii. Pana la finele anului, echipa Millennium Bank se va intari cu 200 de oameni. La Banca Transilvania, anul acesta s-au facut 1.500 de angajari, care vor continua, in masura in care va fi nevoie de alti oameni. Si Libra Bank va continua sa recruteze pentru cele sapte sucursale ce se vor deschide anul viitor (ceea ce inseamna 60 de posturi). La RBS, pana in 2010, numarul angajatilor va creste cu 10% anual.

Ce va intreaba la interviu

Probele pentru a deveni angajat intr-o banca difera in functie de pozitia dorita. Insa, de regula, ele includ teste de aptitudini si competente, exercitii in care candidatul joaca rolul unui angajat.

La interviu este posibil sa primiti intrebari precum "Ce cunoasteti despre companie?", "Ce sunt competentele?" (abilitati si aptitudini pe care trebuie sa le aiba un angajat pentru a avea performanta in postul respectiv).

Alte intrebari posibile, spune Nevenca Doca, director de resurse umane la Banca Transilvania, mai sunt: "Ce obiective aveti pe termen lung?", "De ce ati ales domeniul financiar-bancar?", "De ce credeti ca v-ar placea sa lucrati in banca?", "De ce ati ales tocmai firma noastra pentru angajare?", "Cum si cu ce puteti contribui la dezvoltarea companiei noastre?".  Sunt frecvente si cerinte precum: "Relatati o situatie cand v-ati confruntat cu o problema legata de un client, intern sau extern" ori "Pe o scara de la 1 la 5, indicati nivelul de cunostinte de limba engleza" (dupa raspunsul la aceasta intrebare va asteapta un test de limba engleza!).

Avantaje la credite

Prima atractie a candidatilor catre domeniul bancar este data de salarii. De altfel, lefurile in acest domeniu, potrivit pietei, incep, in medie, de la 1.200 de lei. Pentru consilierii de vanzari, sistemele de plata variabila, spune Simona Zinca, director de resurse umane la Millennium Bank, sunt clare, transparente si stabile, fara a suferi modificari lunare sau trimestriale.

Pe langa salariul decent, intr-o banca mai pot fi avantaje materiale ca: abonamente la clinici medicale, fitness, SPA, prime de vacanta si de sarbatori, bonusuri de performanta, facilitati la serviciile bancare (de exemplu, contractarea de credite cu dobanzi preferentiale), excursii in strainatate impreuna cu partenerul de viata.
Un alt avantaj este dat de faptul ca se avanseaza destul de repede. "Pentru a putea promova, angajatii trebuie sa se remarce pe postul pe care si l-au ales si sa aiba constant initiativa", spune Gabriela Hagiu, PR manager, la Libra Bank.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: