Romania si Rusia reprezinta surse de ingrijorare pentru SocGen

Data publicarii: 10-03-2009 | Finante-Banci

Doar doua tari est-europene, Romania si Rusia, sunt o sursa de ingrijorare pentru grupul bancar Societe Generale, in conditiile in care circa 5,8% din creditele grupului sunt acordate in aceste tari, considera analistii de la Morgan Stanley, relateaza publicatia financiara Les Echos.

In raportul publicat luni, Morgan Stanley a mentinut recomandarea de acumulare pe titlurile Societe Generale, chiar daca si-a revizuit in scadere pretul tinta, de la 42 de euro la 35,70 euro, dupa ce a coborat estimarile privind castigurile nete cu 6% pentru 2009 si cu 17% pentru 2010.

Deprecierea recenta a actiunilor bancii, determinata de ingrijorarile privitoare la expunerea pe Europa de Est, pare exagerata pentru analistii de la Morgan Stanley, care spun ca actiunile grupului francez sunt mult subevaluate si ofera chiar un potential de crestere cu 80% comparativ cu pretul tinta.

Pe de alta parte, piata este ingrijorata excesiv de mentinerea fondurilor proprii, potrivit Morgan Stanley, care estimeaza ca diversitatea grupului bancar ii permite, in cel mai rau caz, pastrarea unei rate de solvabilitate peste 6%.

Morgan Stanley anticipa anterior o revigorare rapida, in V, a activitatii grupului francez pana in 2010, insa estimeaza acum o redresare mai lenta a activitatilor grupului.

Grupul Societe Generale este prezent in Romania prin BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa retea si active.

NewsIn