Navigarea pe internet mareste productivitatea angajatilor cu 9%

Data publicarii: 02-04-2009 | HR/Cariere

Dilema multor patroni in privinta utilizarii internetului la birou pare sa-si fi gasit un raspuns. Potrivit unui studiu recent efectuat de un grup de cercetatori australieni de la Universitatea din Melbourne, libertatea data angajatilor de a naviga pe internet nu scade productivitatea ci, din contra, o mareste cu 9%.

Conform cercetatorilor, creierul are nevoie de pauze regulate pentru a lucra in parametri maximi, iar internetul este o buna modalitate de deconectare si odihnire a mintii. "Pauzele scurte, precum cele facute pentru verificarea contului de Facebook, de exemplu, permit mintii sa se relaxeze, ducand la o putere de concentare mai mare in decursul unei zile de munca", spune Brent Coker, coordonatorul cercetarii. 
 
Printre cele mai populare activitati online sunt citirea ziarelor, jocurile si urmarirea de videoclipuri pe YouTube. "Firmele cheltuiesc milioane de dolari pentru blocarea accesului la unele site-uri sub pretextul ca angajatii sunt distrasi de la datoriile de serviciu. Studiul nostru arata ca nu intotdeauna se intampla asa", mai spune Coker.

Totusi, acesta precizeaza ca au fost luati in calcul doar angajati care folosesc moderat internetul, in aceasta categorie intrand cei care dedica mai putin de 20% din timpul de munca navigarii. "Pentru dependentii de internet constatarile nu se aplica. Acestia, cu siguranta, sunt mult mai putin productivi", completeaza Coker.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: