FMI: Deprecierile globale de active ar putea urca la 4.100 miliarde dolari
Data publicarii: 22-04-2009 | InternationalDeprecierile globale ale activelor bancilor si altor institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea atinge 4.100 miliarde dolari, a anuntat marti Fondul Monetar International (FMI), informeaza Reuters.
Oficialii FMI se asteapta, de asemenea, ca deprecierea activelor din Statele Unite sa atinga 2.700 miliarde dolari, peste estimarile din ianuarie, de 2.200 miliarde dolari, cresterea reprezentand in principal pierderile inregistrate intre octombrie 2008 si ianuarie 2009.
La nivel global, bancile se vor confrunta cu cea mai mare parte a deprecierilor de active. FMI estimeaza ca deprecierile de active din imprumuturi si valori mobiliare detinute de banci ar putea ajunge la 2.800 miliarde dolari, dintre care o treime din suma s-a depreciat deja. Bancile din toata lumea au strans pana acum capital de aproximativ 900 miliarde dolari, dintre care jumatate din imprumuturi guvernamentale.
Potrivit FMI, bancile americane au avut deprecieri de active de aproximativ 510 miliarde dolari, in timp ce in urmatorii doi ani sunt asteptate alte deprecieri de active, de 550 miliarde dolari.
In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010. In Marea Britanie, pierderile din creditare ale bancilor au atins 110 miliarde dolari, urmand sa fie pierdute alte 200 miliarde dolari in 2009-2010.
FMI estimeaza ca deprecierile de active potentiale ale bancilor occidentale, prin intermediul subsidiarelor, si detinerea de valori mobiliare in afara granitelor, pe pietele emergente, ar putea atinge 340 miliarde dolari.
De la inceputul crizei, capitalizarea bancilor globale s-a injumatatit la 1.600 miliarde dolari, de la 3.600 miliarde dolari.
Folosindu-se de scenarii diferite, FMI estimeaza ca bancile ar putea avea nevoie de capital suplimentar intre 275 miliarde dolari si 500 miliarde dolari in Statele Unite, aproximativ 125-250 miliarde dolari in Marea Britanie si intre 375 si 725 miliarde dolari in zona euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri