Ce sa faci cu un milion de euro?
Data publicarii: 22-07-2009 | AfaceriAgricultura, cultura ecologica, industria alimentara, real estate-ul, consultanta in business si piata monetara sunt zonele cu potential, in opinia liderilor IT-ului local, si in care acestia ar investi in aceasta perioada, potrivit unui exercitiu propus de Business Standard managerilor si antreprenorilor din industria locala de IT & C. Cei mai multi dintre acestia n-ar iesi insa din zona in care activeaza, astfel ca un buget ipotetic de un milion de euro ar merge in companii care dezvolta diverse aplicatii software, servicii de outsourcing, online, software de management al fortei de munca sau al clientilor.
Antreprenorul Radu Georgescu, proprietarul grupului Gecad, nu s-ar desparti de IT, astfel ca ar investi un buget propus de un milion de euro in software online.
"Pentru a avea un business scalabil, cu o crestere exponentiala, trebuie sa ai un target nelimitat geografic si pe verticala. Trebuie sa ai un business international, aplicabil in mai multe industrii. Softul online rezolva aceste necesitati. La nivelul intregii economii, nu as investi in niciun alt sector", a explicat Georgescu.
Banii lui Marius Persinaru, vicepresedinte al Xerox pentru pietele emergente, ar merge in agricultura si industria alimentara, sectoare in care este loc de eficientizare si de noi produse de nisa. "As cumpara si terenuri in zone cu potential. Chiar as putea injecta niste capital in cateva afaceri pe care le vad cu sanse de succes, dar cu nevoie de cash, unele chiar din IT", a precizat Persinaru.
Marius Ghenea, investitor in domeniul comertului online, nu ar intra cu un start-up nici in distributie si nici in retail. Nu ar mai incepe acum un business, nici macar in distributia online, pentru ca este deja o piata aglomerata si competitiva.
"Sunt cateva zone de oportunitati pe termen mediu in IT, cum ar fi productia de software si outsourcingul. Loc de crestere este, in general, pe online, cu servicii si continut. La nivelul intregii economii, as intra pe zona de servicii, mai ales cele care tin de oportunitati de criza, cum ar fi consultanta pentru restructurari si cost-cutting. Pe termen scurt, ma atrage si piata monetara, prin depozite la termen", a detaliat Ghenea.
Calin Fusu, directorul general al companiei ce detine portalul Neogen, spune ca in aceasta perioada este mai eficient sa cumperi active existente, care nu mai pot fi sustinute de proprietari, decat sa dezvolti de la zero. Softul de management al fortei de munca si cel de gestiune a clientilor ar atrage milionul lui Dinu Malacopol, directorul general al Digital Cable Sistems, furnizor de servicii TV, de internet și telefonie fixa.
"Aceste programe lipsesc, in special in partea privata. Per ansamblu, este interesanta, in ceea ce priveste marjele de profit, cultura ecologica, in special partea bio", a mai spus Malacopol. Dragos Nicolaescu, seful Ness Romania, ar cauta idei si din partea tinerilor vizionari si curajosi, insa cateva dintre propriile directii de investitii merg catre aplicatii pentru iPhone, consultanta in business pentru reorganizari sau un soft care sa faca un audit obiectiv cu privire la calitatea produselor.
Integral in Business Standard
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri