Bancile americane reiau angajarile, pentru a profita de revenirea pietelor
Data publicarii: 12-08-2009 | InternationalBancile americane, care au facut mii de disponibilizari in cei doi ani de criza financiara, incearca brusc sa umple golurile lasate in structura personalului, pentru a profita de cresterea burselor, relateaza Reuters.
Bancile, inclusiv cele care sunt considerate cel mai putin afectate de criza, precum Goldman Sachs Group (GS.N) si JPMorgan Chase & Co (JPM.N), au fost prudente in legatura cu angajarile la inceputul anului, in contextul in care s-au ajustat la recesiune si la restrictiile impuse de autoritatile de reglementare, inclusiv limitarea remuneratiilor, dupa primirea ajutoarelor de stat, potrivit NewsIn.
"In martie si aprilie, nimeni nu stia cu adevarat daca divizia de operatiuni bancare de investitii va exista din nou", a declarat David McCormack, director managerial in cadrul firmei Sheffield Haworth. "Situatia s-a schimbat dramatic in ultimele patru sau cinci luni si, acum, bancile fac din nou angajari".
De cand cele mai multe banci au rambursat fondurile guvernamentale in iunie, a existat tendinta de a umple rapid golurile in diviziile care au avut performante bune in prima jumatate a anului.
Actiunile, veniturile fixe si marfurile sunt sectoarele care au inregistrat cerere, a spus McCormack.
JPMorgan si Goldman Sachs au afisat rezultate trimestriale sustinute de castiguri din tranzactii, in timp ce divizia bancara de investitii a Bank of America Corp a afisat in al doilea trimestru un profit din cardurile de credit si din alte afaceri.
Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite, ce mai are de returnat ajutoare guvernamentale de 45 miliarde dolari, a redus drastic numarul de angajati si a inregistrat o serie de demisii la nivelul conducerii de la cumpararea bancii Merrill Lynch & Co, pe 1 ianuarie.
Insa si aceasta banca a propus, recent, unor bancheri de top, sa se alature diviziei sale de investitii.
Citigroup, care datoreaza de asemenea guvernului 45 miliarde dolari, a angajat in acest an 10 directori administrativi pentru divizia de investitii din Statele Unite.
Marile companii americane, ce au primit miliarde de dolari prin programul guvernamental de salvare, incearca acum sa recupereze o parte din posturi, prin contractarea unor bancheri din cadrul bancilor mai mici, care nu au primit fonduri guvernamentale, si de la bancile straine, care nu au avut restrictii compensatorii.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri