Greseli de evitat pentru obtinerea banilor europeni
Data publicarii: 24-08-2009 | AfaceriPentru a primi fonduri europene, firmele mici si mijlocii trebuie sa faca dosare de cate 100 de pagini, in care sa nu fie nici o greseala, atentioneaza patronatele din industrie. Cu toate acestea, din datele furnizate de Ministerul pentru IMM-uri, reiese ca majoritatea investitorilor depune proiecte incomplete.
"Numarul de documente care se cer pentru un proiect este mai redus fata de anul trecut, insa dosarul este in continuare stufos, spre 100 de pagini, de aceea se intampla sa fie si greseli. Sunt indicatori financiari care in Ghidul solicitantului au o formula, iar in orice carte financiara se calculeaza dupa alti parametri si acest lucru cred ca va duce la respingerea multor dosare", sustine consultantul Cosmin Dragoi.
Printre cele mai frecvente greseli observate in dosarele depuse pentru obtinerea de finantare nerambursabila sunt completarea incorecta a declaratiei privind incadrarea intreprinderii in categoria IMM si lipsa codului CAEN eligibil din Certificatul constatator. In plus, se intampla ca utilajele solicitate prin proiectul de investitie sa nu fie eligibile cu codul CAEN pentru care potentialul beneficiar aplica sau sa lipseasca semnaturile actionarilor pentru aprobarea proiectului.
Deja, din cele 395 de proiecte depuse pentru investitii mici (unde finantarea este de pana la 250.000 de euro), doar 180 au intrat in evaluare. Pentru investitiile mari (pana la 1,5 milioane de euro) inscrierile dureaza pana pe 11 septembrie, pana acum fiind depuse 65 de proiecte.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri