Averea mondiala si numarul de milionari au scazut din cauza crizei
Data publicarii: 15-09-2009 | InternationalRecesiunea globala din 2008 a provocat prima scadere mondiala, din ultimul deceniu, a activelor aflate sub administrare si a numarului de milionari, se arata intr-un studiu al firmei de consultanta Boston Consulting Group, informeaza Reuters.
Boston Consulting Group a examinat activele gestionate de industria de asset management si a apreciat ca in 2008 averea mondiala a scazut cu 11,7 procente pana la 92.400 miliarde de dolari. Firma de consultanta estimeaza ca va fi nevoie de sase ani pentru o revenire la nivelul din anul 2007.
America de Nord, in special SUA, a fost regiunea cea mai grav lovita, raportand un declin de 21,8 procente a averilor gestionate de firmele de asset management pana la 29.300 miliarde de dolari, in special din cauza loviturilor inregistrate de investitiile in actiuni pe piata din SUA. De asemenea au fost afectate si centre importante industria de asset management precum Elvetia si Caraibe, unde activele au scazut pana la 6.700 miliarde de dolari in 2008 de la 7.300 miliarde de dolari in 2007, adica o contractie de opt procente.
Europa a raportat active sub administrare de 32.700 miliarde de dolari, devansand America de Nord in calitate de cea mai bogata regiune a lumii, chiar daca valoarea totala a averilor din regiune a scazut cu 5,8 procente.
Singura regiune a lumii care a raportat o crestere a activelor sub administrare, cu trei procente in plus fata de 2.400 miliarde de dolari in 2007 pana la 2.500 miliarde de dolari in 2008.
Criza 'a afectat increderea intr-un mod pe care nu l-am mai vazut de mult timp', a declarat directorul operational de la biroul Boston Consulting Group din New York, Bruce Holley.
Studiul BCG estimeaza ca activele gestionate de firmele de asset management nu vor reveni la nivelul din 2007, respectiv 108.500 miliarde de dolari, decat abia in 2013, adica dupa o perioada de sase ani.
De asemenea, criza economica i-a afectat si pe milionarii care au facut investitii riscante in perioada de boom a economiei. Sub acest aspect, Europa si America de Nord au fost regiunile cele mai grav lovite, afisand un declin de 22 de procente. SUA numara 3,9 milioane de milionari, cea mai mare populatie de milionari de pe glob. In schimb, Singapore are cea mai mare densitate de milionari, 8,5 procente din populatie. Alte tari incluse in acest top sunt Elvetia, unde 6,6 procente din populatie sunt milionari, Kuweit, 5,1 procente, Emiratele Arabe Unite, 4,5 procente si SUA cu 3,5 procente.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri