WTC construieste un Ibis pentru middle manageri
Data publicarii: 02-10-2009 | AfaceriCompania World Trade Center (WTC) va incepe in 2010 constructia unui hotel marca Ibis, amplasat exact langa hotelul de patru stele Pullman din Capitala, pe care il controleaza. Prin constructia noului hotel de trei stele, WTC tinteste managerii din esalonul doi, categorie pentru care spatiile de cazare din Capitala sunt deficitare.
Cele doua hoteluri, marci ale grupului hotelier Accor, vor avea aceeasi echipa de management si vor dispune, de asemenea, de aceleasi facilitati, ceea ce va insemna o reducere substantiala a costurilor, a explicat pentru Business Standard Axel Faivre, directorul general al WTC.
"Am incheiat un parteneriat cu grupul Accor si noul Ibis va functiona la fel ca si Pullman: noi investim, iar ei vin cu managementul. Este strict o problema de costuri: hotelurile vor beneficia de aceleasi facilitati, spre exemplu, vor avea un centru de conferinte comun. Un alt avantaj este faptul ca poti opera cele houa hoteluri cu aproximativ aceeasi echipa de oameni, cel putin, la nivel de top management", a declarat oficialul WTC.
Deficit de cazare in zona hotelurilor de doua - trei stele
In acest moment, pe piata bucuresteana exista un deficit de locuri de cazare in zona hotelurilor cu doua si trei stele, care sunt cautate, de regula, de angajatii din middle management. "Locatia noastra prezinta foarte multe avantaje. Suntem in apropierea centrului expozitional Romexpo si nu o data ne-am confruntat cu lipsa de camere disponibile sau cu cererea de cazare a celor din clasa mijlocie, care au preferat sa plece in alta parte, pentru ca tarifele de la Pullman erau usor mai ridicate pentru bugetul lor", spune Faivre. Investitia totala in noul Ibis va ajunge la aproximativ 15 milioane de euro, din care 30% vor fi acoperiti de WTC. "Restul de 70% vor veni din credite bancare. In acest moment suntem in discutii cu bancile si speram ca in cateva luni sa obtinem banii", explica Faivre. Hotelul va avea 180 de camere (cu 40 de camere in plus fata de cat anuntasera initial), iar cei de la WTC au trecut deja de etapa care da cele mai mari batai de cap unui investitor in domeniul hotelier, cea a obtinerii autorizatiei de constructie. Pana in acest moment, la nivel local, dezvoltarea lantului Ibis a fost realizata de omul de afaceri Radu Enache, prin compania Continental Hotels, care are un parteneriat cu grupul Accor. Conform acestuia, pana la sfarsitul anului 2012, reteaua Ibis trebuie sa ajunga la zece unitati hoteliere, in momentul de fata ea numarand patru, doua in Capitala si cate unul in Sibiu si Constanta.
Integral in Business Standard
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri