Domeniile bine platite, cele mai stabile
Data publicarii: 19-10-2009 | HR/CariereIT-ul si sectorul bancar au cea mai mica migratie a angajatilor pentru ca veniturile sunt consistente. La polul opus se afla vanzarile. Intr-un clasament al celor mai stabile si banoase joburi, angajatii din IT, dar si cei din pozitiile de top din domeniul bancar se detaseaza. In coada clasamentului sunt persoanele care muncesc in vanzari sau call-centeruri. Spre deosebire de anii trecuti, un domeniu care a devenit instabil este cel al resurselor umane.
Eduard Ezeanu, consilier in cariera, si Mihaela Forgaciu, specialist in resurse umane, ne-au ajutat sa facem o analiza a celor mai stabile/instabile domenii in care se poate munci in Romania.
2.000-3.000 de euro, salariul in IT
De departe, IT-ul este domeniul in care angajatii migreaza cel mai putin, iar joburile sunt stabile. "Asta, pentru ca cei care stiu sa-si faca bine treaba sunt atrasi de firme mari, care le ofera conditii bune de munca si ii este foarte greu unei alte companii sa vina cu o contraoferta competitiva. Salariile in acest domeniu sunt destul de mari - un programator castiga in jur de 2.000-3.000 de euro. Practic, motivele pentru ca un angajat care lucreaza in acest domeniu sa paraseasca compania sau sa se reorienteze in cariera sunt foarte putine", este de parere consilierul in cariera Eduard Ezeanu.
Un domeniu-vedeta pentru aceasta perioada este cel financiar. "Se cauta foarte mult oameni in acest domeniu. Mobilitatea este mica pentru ca salariile in acest sector sunt cele mai mari", spune Mihaela Forgaciu, specialist in resurse umane. Un director financiar castiga intre 2.000 si 10.000 de euro pe luna, cei mai multi dintre ei avand o leafa lunara de 4.000 de euro.
In unele posturi din domeniul bancar, migrarea este aproape inexistenta, dar sunt si pozitii unde mobilitatea este destul de mare. "Exista niste specializari foarte clare pe care, odata intrat, este foarte greu sa te respecializezi. Fiind nise inguste, si mobilitatea este destul de mica. In plus, nici lefurile nu sunt de neglijat. Pentru pozitiile de middle si top management se ofera salarii de cateva mii de euro. Pe de alta parte, daca vorbim de joburile destinate incepatorilor, mobilitatea este mai mare", adauga Ezeanu.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri