Provident: Inca din octombrie 2009 am inasprit conditiile de creditare

Data publicarii: 08-04-2010 | Finante-Banci

Daca in ultimii ani tot mai multi romani apelau la o institutie financiara nebancara pentru a obtine sume mai mici de bani, fara a mai apela la banci, odata ce efectele crizei s-au facut simtite si pe piata romaneasca a inceput sa se schimbe comportamentul solicitantilor de credite, ca de altfel si al IFN-urilor, care nu mai ofera imprumuturi cu asa mare usurinta.

''Presiunea pe care contextul economic actual o exercita asupra bugetelor familiale determina consumatorii sa fie mai prudenti si sa isi reanalizeze nevoile si deciziile de cumparare'', sustine  Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania, intr-un interviu acordat Curierului National.

Potrivit acestuia, inca din luna  octombrie a anului trecut Provident a inasprit conditiile de creditare pentru a limita si mai mult expunerea la creditele cu un grad ridicat de risc.

'' In octombrie 2009, am inasprit conditiile de creditare, ceea ce a limitat ritmul de crestere a numarului de clienti si a imprumuturilor emise, insa in acelasi timp a asigurat calitatea portofoliului de credite, un aspect esential pentru o companie responsabila'', a subliniat Russell Johnsen.

''In 2010 ne axam pe o crestere sanatoasa a numarului de clienti''

Cu toate ca instabilitatea financiara a fost din ce in ce mai prezenta in decursul anului trecut, se pare ca modelul propus de Provident Financial pe piata romaneasca a avut succes, institutia incheind anul cu peste 164.000 de clienti.

''In ciuda provocarilor si a contextului economic cu care ne-am confruntat anul trecut, 2009 a fost un an cu rezultate bune, ceea ce dovedeste inca o data succesul modelului nostru de afaceri flexibil si al masurilor pe care le-am luat pentru a asigura o crestere sanatoasa. Provident a incheiat 2009 cu peste 164.000 de clienti, in crestere de la 85.000 de clienti in decembrie 2008. Valoarea imprumuturilor emise anul trecut a depasit 71 de milioane de euro, in crestere de la 42 milioane de euro in 2008. Veniturile s-au dublat de la 19,5 milioane de euro in 2008, la 40 de milioane de euro anul trecut'', sustine directorul general al Provident Financial Romania.

In ceea ce priveste strategia pentru 2010, acesta ne-a spus ca Provident se va  axa pe o crestere sanatoasa a numarului de clienti in zonele pe care le acopera deja, cu un accent pe analiza aprofundata a bonitatii potentialilor clienti.

In aceste conditii, ''pentru moment, nu avem in vedere alte modificari semnificative ale conditiilor de creditare, insa monitorizam cu atentie situatia economica'', a mentionat Russell Johnsen.

Integral in Curierul National