Cum poti lua fonduri UE pentru IT?
Data publicarii: 15-04-2010 | AfaceriIn categoria solicitantilor eligibili sunt incluse IMM-urile si autoritatile publice. Beneficiarii pot obtine bani europeni pentru achizitia de echipamente tehnologice sau pentru implementarea unor retele de acces la internet in banda larga.
Valoarea maxima a finantarii acordate in cadrul Programul Operational Sectorial, Cresterea Competitivitatii Economice, masura "Sprijin pentru sisteme TIC integrate si alte aplicatii electronice pentru afaceri" este de un milion de lei, iar cea minima de 35.000 de lei.
In ceea ce priveste ponderea sprijinului financiar din totalul cheltuielilor eligibile, aceasta poate ajunge pana la 60% pentru microintreprinderile si pentru firmele mici, situate in Bucuresti si Ilfov si 70% pentru celelalte judete. Pentru companiile mijlocii, finantarea acopera 50%, respectiv 60% in functie de regiunea in care se afla firma.
Pentru ce puteti lua bani
In categoria cheltuielilor eligibile sunt incluse: achizitia de aplicatii software, echipamente (nu este decontata achizita de echipamente second-hand), servicii de consultanta si training necesare pentru activitati precum implementarea unor aplicatii electronice pentru managementul afacerii. Nu se acorda sprijin financiar pentru firmele care au ca obiect de activitate jocurile noroc.
Bani pentru administratia publica
Si autoritatile romane pot lua bani de la Uniunea Europeana pentru realizarea unor retele de internet in banda larga, in cadrul axei III, Operatiunea 3.1.2 - Operatiunea 3.2.1 Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare (inclusiv e-administratie) si asigurarea conexiunii la broadband. Marimea maxima a finantarii este de 21.300.000 de lei - pentru autoritatile centrale si de la 5.325.000 de lei pentru cele locale. Rata maxima de cofinantare este de 98%.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri