Cum poti lua fonduri UE pentru IT?

Data publicarii: 15-04-2010 | Afaceri

In categoria solicitantilor eligibili sunt incluse IMM-urile si autoritatile publice. Beneficiarii pot obtine bani europeni pentru achizitia de echipamente tehnologice sau pentru implementarea unor retele de acces la internet in banda larga.

Valoarea maxima a finantarii acordate in cadrul Programul Operational Sectorial, Cresterea Competitivitatii Economice, masura "Sprijin pentru sisteme TIC integrate si alte aplicatii electronice pentru afaceri" este de un milion de lei, iar cea minima de 35.000 de lei.

In ceea ce priveste ponderea sprijinului financiar din totalul cheltuielilor eligibile, aceasta poate ajunge pana la 60% pentru microintreprinderile si pentru firmele mici, situate in Bucuresti si Ilfov si 70% pentru celelalte judete. Pentru companiile mijlocii, finantarea acopera 50%, respectiv 60% in functie de regiunea in care se afla firma.

Pentru ce puteti lua bani

In categoria cheltuielilor eligibile sunt incluse: achizitia de aplicatii software, echipamente (nu este decontata achizita de echipamente second-hand), servicii de consultanta si training necesare pentru activitati precum implementarea unor aplicatii electronice pentru managementul afacerii. Nu se acorda sprijin financiar pentru firmele care au ca obiect de activitate jocurile noroc.

Bani pentru administratia publica

Si autoritatile romane pot lua bani de la Uniunea Europeana pentru realizarea unor retele de internet in banda larga, in cadrul axei III, Operatiunea 3.1.2 - Operatiunea 3.2.1 Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare (inclusiv e-administratie) si asigurarea conexiunii la broadband. Marimea maxima a finantarii este de 21.300.000 de lei - pentru autoritatile centrale si de la 5.325.000 de lei pentru cele locale. Rata maxima de cofinantare este de 98%.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: