Aurul ar putea ajunge la 35.000 euro pe kilogram

Data publicarii: 25-05-2010 | International

Cotatia este preconizata de mai multi specialisti din domeniu pentru acest an. Cu toate acestea, in momentul de fata metalul pretios a ajuns la o valoare mai mica de 30.000 euro/kg. Dupa ce a inregistrat o crestere semnificativa, aurul a revenit in atentia populatiei. Cu toate acestea, cresterea s-a simtit destul de greu in piata. "Impactul cresterii pretului aurului de la inceputul anului s-a simtit dramatic pentru noi.

In primul rand, in preturi care au crescut si in al doilea rand in vanzari care au scazut destul de mult. Comertul nu s-a depreciat numai din cauza preturilor, dar si din cauza starii materiale a populatiei care s-a deteriorat in ultima vreme", a declarat Karl Heinz, presedintele Patronatului Bijutierilor din Romania.

Cu toate acestea, aurul este considerat mult mai bun decat orice alta actiune cotata la Bursa, avand in vedere ca, de la inceputul anului, valoarea acestuia a crescut cu aproape 30%. Pe 4 ianuarie 2010, un gram de aur era cotat la BNR cu peste 105 lei, in timp ce maximumul l-a atins la jumatatea acestei luni, cand a ajuns la peste 134 lei pe gram.

"Pe plan mondial, daca ne uitam la cotatia aurului, aceasta a scazut in ultimele zile cu peste 2.000 de euro pe kilogram. Acesta reactioneaza foarte sensibil la evenimentele care se petrec in lume. Desi erau voci care preconizau ca aurul va ajunge la o cotatie de 35.000 de euro/kg, acum aceste este undeva la o valoare de sub 30.000, dupa ce a scazut de la 32.000 euro/kg", a mai spus Heinz. El crede ca valoarea de acum nu este una normala, dar va ajunge in curand la acest nivel.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: