Hotelierii din Capitala au redus tarifele la jumatate fata de 2008

Data publicarii: 15-10-2010 | Turism
Criza financiara a afectat puternic si industria hoteliera. La nivelul Capitalei, hotelierii au redus tarifele la jumatate fata de cele practicate in toamna anului 2008, iar pretul unei camere pentru o noapte de cazare a coborat sub 100 de euro, chiar si la unitatile de 5 stele.

"Merge foarte prost, mult mai prost chiar si fata de anul trecut. Bucurestiul e un oras in care nu se intampla ni-mic si care nu are nimic de aratat. Nu-mi amintesc ca in ultimii 20 de ani sa fi fost o toamna mai proas-ta sau un an mai prost", a declarat George Turna, prim-vicepresedintele Federatiei Indus-triei Hoteliere din Romania (FIHR) si adminis-trator al hotelului Ambasador din Capit-ala. El a adaugat ca in aceasta toamna au scazut atat tarifele, cat si gradul de ocupare si perioada de innop-tare.

La randul sau, Mihai Acatrinei, direc-torul general al hotelului de 4 stele Ramada-Majestic din Bucuresti, a spus ca "tariful mediu din aceasta toamna este cu 20%-25% sub cel practicat in toamna anului trecut si cu 50% mai redus fata de lunile septembrie-octombrie din 2008. Totodata, gradul de ocupare a coborat la 55%-60%, comparativ cu 80% cu doi ani in urma". El a mentionat ca "principala problema este ca a disparut segmentul business din hotelurile din Bucuresti". 

 

integral in: Financiarul