Credit Europe schimba tinta de la retail spre firmele medii

Data publicarii: 17-03-2011 | Finante-Banci


Omer Tetik, presedintele executiv al Credit Europe Bank: Nu tintim o crestere generala a activelor sau a cotei de piata. Vrem insa sa crestem pe anumite segmente selectate -la companii in zonade productie, textile, agricultura si energie, iar la retail pe carduri si produse de economisire.

Cu o noua echipa de conducere, turcii de la Credit Europe schimba si strategia - accentul trece de la retail la companiile de talie medie, iar canalele alternative vor tine locul de noi agentii.

Credit Europe Bank, o banca de talie medie controlata de miliardarul turc Husnu Ozyegin, si-a bugetat pentru anul acesta un profit brut de 5,4 mil. euro, in crestere cu 50% fata de 2010, in timp ce activele ar urma sa stagneze pe palierul de 1,2 mld.
euro.

"Nu tintim o crestere generala a activelor sau a cotei de piata. Vrem insa sa crestem pe anumite segmente selectate - la companii in zona de productie, textile, agricultura si energie, iar la retail pe carduri si produse de economisire", a spus Omer Tetik, numit in noiembrie anul trecut presedinte al bancii, la o conferinta de presa organizata pentru prezentarea strategiei pe 2011, dar si a noii echipe de conducere.

Din vechea echipa de conducere si-au pastrat posturile doar vicepresedintii Mirela Bordea si Paul Prodan, in timp ce Tetik a fost promovat de pe postul de prim-vicepresedinte pe cel de presedinte.

Noii vicepresedinti vin din cadrul grupului, cu exceptia noului director financiar (CFO) Savas Sepin, care a fost recrutat de la filiala din Turcia a companiei de consultanta PricewaterhouseCoopers. Retailul va fi condus de Etem Birinci, venit de la Credit Europe Turcia. Segmentul de corporate va fi condus de Yakup Cil, iar Orhan Hatipoglu va coordona opera-tiunile bancii (chief operating officer), ambii avand functii de vicepresedinte.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: