In constructii, criza se vede si la targ

Data publicarii: 14-04-2011 | Auto



Expozantii de la Construct Expo se plang ca romanii nu mai au bani pentru investitii, chiar daca reducerile si facilitatile s-au inmultit. Barometrul sectorului de constructii arata ca piata caselor si a materialelor este inca inghetata: Construct Expo a ajuns la jumatate din capacitatea ocupata in anii trecuti.

Primavara anului 2008: intreaga suprafata de 50.000 mp disponibila la complexul Romexpo este inchiriata si ocupata de cei 750 de expozanti, parcarile gem de masini venite din toate judetele, dar si din tarile vecine, iar vizitatorii stau la cozi pentru a intra la cea de-a 15-a editie a celebrului targ Construct Expo.

Primavara anului 2011: doar o jumatate din suprafata Romexpo este ocupata, numarul expozantilor a scazut la 250, parcarile sunt pustii si (foarte) putinii vizitatori gasesc in Construct Expo ofertele pe care le primeau alta data. "Am senzatia ca targul inca nu s-a deschis si ca expozantii nu si-au amenajat inca standurile", ne-a spus ieri un vizitator care a participat la toate editiile Construct Expo de pana acum.

Lipsa de bani si de comenzi

Cel putin la nivelul ofertelor afisate, pretul de constructie al unei case oscileaza intre 200 si 250 de euro pe metrul patrat (la rosu, adica fara finisaje), respectiv 350-400 de euro la cheie, ceea ce inseamna o reducere cu 15% pana la 30% fata de media anilor trecuti. Chiar si asa, cererea este aproape zero, vizitatorii se uita, intreaba si probabil viseaza cu ochii deschisi, dar ezita sa initieze vreun contract ferm.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: