Cum sa-ti asiguri locuinta cu 50 de bani pe zi

Data publicarii: 28-04-2011 | Finante-Banci



Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de mica incat stai sa te gandesti ce ai putea sa cumperi, din punct de vedere material, cu acesti bani, intr-o zi. 

Raspunsul este unul simplu: mai nimic! Si cu toate acestea, 50 de bani reprezinta suma cu care ai putea sa-ti cumperi linistea ca ai casa asigurata, in cazul anumitor evenimente. 

Asirom - 57 de bani/zi pentru asigurare

Cei de la Asirom au si ei un exemplu asemanator de asigurare. Polita lor este valabila pentru asigurarea de case, vile, cabane sau alte constructii destinate locuirii permanente sau temporare (case de vacanta), apartamente din blocurile de locuinte. 

Totodata, se pot asigura anexele din gospodarie (pod, pivnita, boxa, garaj interior, piscina interioara, sauna, etc.) dar si alte constructii (magazie, sopron, piscina exterioara, garaj exterior etc.) sau bunurile din casa, dar acestea din urma numai cu o asigurare mai extinsa. Asigurarea pentru cladire (apartament) poate fi incheiata, conform optiunii asiguratului, la valoarea reala, valoarea de nou sau valoarea evaluata de banca. 

Omniasig - polita cu un ban mai scumpa

Si cei Omniasig sunt prezenti pe piata cu asigurarea pentru locuinta "Minigarant". Potrivit calculatorului pe care compania il are pe site, daca ne asiguram casa la o valoare de 125.000 de lei, vom avea de platit o polita anuala de 212 lei. Daca impartim aceasta suma la 365 de zile, vom vedea suma pe zi ajunge la 58 de bani, dar asta numai in cazul in care plata anuala se face integral. 

In cazul Groupama, pentru un apartament cu o valoare de 125.000 de lei, asigurarea apartamentului calculat de noi se ridica la o valoare de 200 de lei pe an (bani in care sunt incluse mai multe riscuri), adica 54 de bani pe zi.

Integral in Ziare.com