France Telecom ar putea vinde Orange Romania
Data publicarii: 04-05-2011 | IT&CFrance Telecom si-ar putea vinde o parte din operatiunile din Europa, ca urmare a incetinirii cresterii veniturilor sale pe continent, a anuntat marti directorul financiar al companiei, Gervais Pellissier, citat de Bloomberg.
In afara de Franta, Polonia si Spania, toate celelalte tari sunt implicate in revizuirea portofoliul european, a spus Pellissier.
Directorul executiv al France Telecom, Stephane Richard, va evalua activitatea din Austria, Belgia si Romania, compania anuntand ca vanzarile sale de pe pietele europene mai mici au crescut cu 1,2%, fata de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, excluzand Egiptul.
Profitul EBITDA al companiei a scazut in primul trimestru cu 1,3%, la 3,73 miliarde de euro, pe fondul introducerii unor taxe pentru cumparatori si al instabilitatii din Egipt.
Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit rezultatelor financiare prezentate in martie de grupul France Telecom.
La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.
Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea inflatiei din luna februarie peste nivelul asteptat a accentuat scaderea consumului, nu doar pe piata de telecom, ci si in alte domenii, rezultatele Orange fiind comparabile cu cele ale altor companii din Romania din diferite industrii.
"Ultimii doi ani de criza economica si-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clientilor. Chiar daca observam o oarecare imbunatatire a mediului economic, cererea va creste intr-un ritm mult mai lent, iar in domeniul telecom, care este oricum un domeniu cu o concurenta feroce, eroziunea veniturilor va continua si in trimestrele urmatoare. Inca de la inceputul crizei am dezvoltat o strategie elastica, adaptandu-ne la conditiile pietei. Suntem multumiti de rezultatele obtinute, ca ne-am pastrat o baza solida de abonati si ca Orange se mentine lider de piata" a declarat, in martie, CEO Orange Romania, Thierry Millet.
Deutsche Telekom si France Telecom au pus la punct o strategie comuna de achizitii de echipamente si infrastructura IT, prin crearea unei societati mixte, incepand din ultimul trimestru al acestui an, anunta The Money Channel la jumatatea lunii aprilie. Masura urma sa genereze economii de 400 de milioane de euro pentru Deutsche Telekom si de 900 de milioane de euro pentru France Telecom in urmatorii trei ani.
Acordul dintre Deutsche Telekom si France Telecom trebuie supus aprobarii consiliilor de administratie si autoritatilor de reglementare. Societatea mixta va fi detinuta in proportii egale si va avea doua sedii, la Paris si Bonn.
Proiectul, intitulat "Victorie", reprezinta un ultim pas in cadrul discutiilor de colaborare dintre cele doua companii de telecomunicatii. Recent, acestea au anuntat fuziunea filialelor din Marea Britanie si gestionarea in comun a retelelor din Polonia.
Pe piata din Romania, France Telecom este prezenta prin Orange. La finalul anului 2010, Orange avea 10,5 milioane de clienti in Romania.
Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la grupul elen de telecomunicatii OTE, care are 54,01% din actiunile Romtelecom.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri