Incep deslusirile in scandalul cardurilor

Data publicarii: 15-12-2011 | Finante-Banci

Posesorii de carduri victime ale fraudei ca urrmare a unei probabile brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii emitente, afirma Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania.

Catalin Cretu directorul general al VISA Romania, a declarat pentru ZF ca stie de "existenta unei probleme de securitate" la un procesator de carduri din Europa, dar este prematur sa dea un verdict in ceea ce priveste numarul cardurilor afectate. "Exista o ancheta in desfasurare si asteptam finalizarea acesteia pentru a ne pronunta", a mai precizat Cretu, pentru Ziarul Financiar

Reteaua de benzinarii OMV lucra cu procesatorul european a carui bresa de securitate i-ar putea afecta pe posesorii de carduri. "Datele de card de credit ale clientilor nostri nu sunt stocate, in niciun moment, in sistemele interne ale OMV. Toate datele sunt transferate bancii relevante in forma criptata", sustine OMV.

Pozitia oficiala a ARB

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a fost sesizata ca unele banci au fost avertizate ca o posibila bresa de securitate la un procesator european ar fi condus la dezvaluirea unor informatii legate de tranzactiile efectuate cu unele carduri. 

Conform Comisiei de Carduri din cadrul ARB, nu ne asteptam ca posesorii de carduri sa fie afectati. Daca se constata tranzactii suspecte, clientii trebuie sa se adreseze bancilor emitente pentru clarificarea suspiciunilor. 

Departamentele de monitorizare  a fraudei din cadrul bancilor au luat masuri pentru depistarea eventualelor incidente si urmaresc cu atentie tranzactiile efectuate pe carduri, disponibilitatile banesti ale clientilor fiind in siguranta.

CEC Bank a blocat astazi cateva mii de carduri. Vedeti pozitia oficiala a bancii

CEC Bank a blocat 17.000 de carduri din motive de securitate



Ultimele stiri pe BankNews.ro: