OTP Bank anunta rezultatele financiare pe 2011: Profit de 13 milioane RON

Data publicarii: 09-03-2012 | Finante-Banci

  • Profit dupa impozitare de 13 milioane RON, in 2011. Imbunatatire rapida, comparativ cu anul anterior, generata de profitul operational stabil si de costurile de risc semnificativ mai reduse 
  • Portofoliul de credite ipotecare si corporative a crescut considerabil, comparativ cu anul anterior
  • Depozitele de retail au continuat trendul ascendent

Conform raportului depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din Romania a OTP Group a incheiat anul 2011 cu o performanta financiara pozitiva. Astfel, OTP Bank Romania a inregistrat un profit dupa impozitare de 13 milioane RON, in timp ce rezultatul operational a ramas stabil, pe tot parcursul anului.

Venitul anual net din taxe si comisioane a ramas aproape constant (+1%), ridicandu-se la 37 milioane RON.

Cresterea moderata a costurilor de exploatare, de 3%, reflecta un control puternic al costurilor, avand in vedere mediul inflationist.

Portofoliul de credite, atat cele corporative, cat si cele ipotecare, a crescut considerabil fata de anul anterior (8%). In plus, volumele creditelor corporative a crescut in fiecare trimestru din 2011.

Programul de protectie a debitorilor a continuat si in 2011. Astfel, la finele anului, 14% din portofoliul OTP Bank Romania de credite contractate de populatie a fost inclus in acest program de succes.

Rata de adecvare a capitalului s-a situat la 13.4%, inregistrand, in ultimul trimestru al anului 2011, o crestere de 0.7 puncte procentuale, in comparatie cu trimestrul anterior.

Raportul complet publicat in Budapesta, de catre OTP Bank Plc., poate fi accesat aici: http://www.otpbank.ro/ro/despre-noi/otp-bank-romania/raport-anual/

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: