Angela Merkel: Statul de drept a fost INCALCAT INACCEPTABIL in Romania

Data publicarii: 10-07-2012 | Politica

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, luni, pentru ORF, ca incalcarea statului de drept in Romania este "inacceptabila". Merkel a facut referire si la suspendarea presedintelui Traian Basescu, cu care a avut o discutie in prealabil.

”Ne asteptam ca Guvernul roman sa restabileasca increderea in tara si in procesul constitutional. Guvernul german urmareste cu mare ingrijorare derularea evenimentelor”, a precizat purtatorul de cuvant al cancelarului german, Steffen Siebert. 

”Suspendarea lui Basescu vineri si organizarea referendumului au avut loc intr-un mod care a ignorat principiile de baza ale statului de drept si a aratat lipsa unui respect necesar pentru autoritatile constitutionale”, a mai spus Siebert.

Valorile comune ale Uniunii Europene se aplica si Romaniei, a subliniat acesta. "Cancelarul considera inacceptabil ca principiile de baza ale statului de drept sa fie incalcate intr-o tara membra a Uniunii Europene"

Seibert a subliniat ca Berlinul si Uniunea Europeana asteapta ca Guvernul Romaniei "sa restabileasca increderea in Romania si respectarea statului de drept".

Vineri, Seibert emitea "dubii serioase in legatura cu legitimitatea" reformelor initiate de Cabinetul Victor Ponta pentru modificarea legii Curtii Constitutionale.

Integral in Realitatea.net