Raiffeisen Bank nu va face o noua majorare de capital

Data publicarii: 23-07-2012 | Finante-Banci

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent si pe piata din Romania, nu intentioneaza sa-si majoreze din nou capitalul, tinand cont de conditiile adverse de pe piete, a declarat vineri directorul general Herbert Stepic, intr-un interviu acordat publicatiei "Wirtschaftsblatt”, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

"Trebuie sa spun cinstit ca nu cred ca ar avea sens, in special intr-un moment in care conditiile de pe piete nu sunt favorabile majorarii capitalului”, a raspuns Stepic cand a fost intrebat daca RBI va reactiona la solicitarile Bancii Centrale a Austriei. Recent, Banca Austriei (OeNB) a apreciat ca principalele banci comerciale austriece ar trebui sa stranga mai mult capital pentru a putea rambursa ajutoarele de stat, a satisface noile norme Basel III si a recupera decalajul care le separa de rivalele mai bine capitalizate.

"Avand in vedere riscul crescut in estul si sud-estul Europei, decalajul care separa bancile austriece de cu bancile internationale trebuie redus”, a declarat directorul OeNB, Andreas Ittner. Potrivit datelor bancii centrale, diferenta dintre indicatorii de capitalizare ai bancilor austriece si cei ai unui grup de 12 alte banci active in regiune a crescut la 1,4 puncte procentuale la finele anului trecut, de la 0,9 puncte procentuale la finele lui 2009 , din cauza ca bancile austriece au fost mai lente in a strange capital.

Raiffeisen Group a anuntat ca indeplineste cerintele impuse de Autoritatea Bancara Europeana (EBA) ca pana la sfarsitul lunii iunie indicele de adecvare a capitalului Core Tier 1 sa ajunga la 9%, intr-o incercare de a restabili increderea investitorilor intr-un sector afectat de criza datoriilor din zona euro.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: