De ce vin in Capitala 800.000 de straini in fiecare an
Data publicarii: 01-08-2012 | Turism
Chiar daca nu se poate compara cu marile capitale europene, Bucurestiul are doza sa de atractivitate pentru turistii straini, care, potrivit statisticilor, sunt din ce in ce mai multi. Principalele atractii ale Capitalei sunt nu atat muzeele, cat mai ales terasele si cluburile, precum si preturile mici practicate de acestea.
Copiii de americani isi fac poze cu cainii vagabonzi in fata Ateneului, mai jos, la Biserica Kretzulescu, un barbat blond, cu parul valvoi si un rucsac voluminos in spate face cu mana autobuzului supraetajat pentru tu-risti. Urca alaturi de un grup de vizi-tatori, englezi, suedezi, spanioli, lituanieni. Spre seara, terasele din Centrul Vechi au deja o multime de clienti. Se vorbeste engleza, franceza, germana. Ba, am auzit chiar si rusa.
Ne apropiem de 800.000 de vizitatori pe an
Spre deosebire de alti ani in care Bucurestiul ramanea pustiu pe durata vacantei, anul acesta Capitala pare sa fi intrat pe harta turistica a Europei. Sigur ca Bucurestiul nu e un furnicar de turisti asa cum sunt alte capitale europene. Nu e un muzeu in aer liber precum Roma, nu poate concura nici cu arhitectura Londrei si nici nu ofera muzee de talia Luvrului, dar pentru prima oara in ultimii ani simti ca nu mai este un oras complet ignorat de turisti. Si nu e doar o simpla impresie. Cifrele oferite de Institutul National de Statistica (INS) confirma faptul ca numarul de turisti a crescut. Fata de anul 2005, cand numai 449.000 de turisti straini ne-au trecut pragul, in 2011 Capitala a gazduit aproape 700.000 de vizitatori. Asta inseamna insa de sase ori mai putini vizitatori decat la Praga, Viena si chiar Kiev.
Tendinta este insa de crestere, dupa cum arata din nou cifrele INS. In primele luni ale anului 2012, am avut cu 11% mai multi turisti straini decat in 2011, daca socotim numarul total de turisti care au innoptat in Bucuresti. "E adevarat ca multi straini vin aici cu afaceri si mai putin doar asa, de dragul Bucurestiului. Mai sunt si anumite evenimente care ii atrag, spre exemplu meciuri, concerte", explica Adriana Caranfil, consilier in cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Majoritatea turistilor straini ajung in Bucuresti prin agentiile de turism si mai putin pe baza unor optiuni personale. "Nu prea ai cum sa nu te opresti cu turistii si in Capitala, daca tot vin in Romania. Trecem pe lista si Capitala, nu doar Bucovina sau Transilvania", explica Lucia Morariu, de la agentia Eximtour.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri