RBS Romania taie 350 de posturi din divizia de retail

Data publicarii: 07-08-2012 | Finante-Banci

RBS Romania, filiala locala a grupului britanic RBS controlat de stat, se pregateste sa disponibilizeze circa 350 de angajati din divizia de retail, decizia venind in contextul strategiei de retragere din businessul cu persoane fizice, afirma surse bancare pentru ZF.ro

Reprezentantii bancii au explicat ca la RBS este in curs de implementare un proces de remodelare a afacerilor care se va solda inevitabil cu inchiderea unor sucursale si cu restructurari de posturi, fara a comenta insa numarul vehiculat al disponibilizarilor.

Banca a avut anul trecut un numar mediu de 1.032 de angajati, ceea ce ar insemna ca britanicii urmeaza sa renunte la circa o treime din personal. Aceasta ar fi cea mai drastica decizie de restructurare de personal inregistrata pe piata de la inceputul crizei. Reprezentantii bancii precizeaza ca angajatii vizati de restructurare sunt notificati din timp si vor primi asistenta, fara a divulga insa informatii despre pachetele compensatorii. RBS este una dintre cele mai profitabile banci de pe piata, cu un rezultat net de 136 mil. lei anul trecut, insa, potrivit unor surse bancare, divizia de retail inregistra pierderi din cauza costului cu provizioane pentru credite devenite neperformante.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: