Draghi: de ce se mentine dobanda de politica monetara la 0,75

Data publicarii: 14-08-2012 | Finante-Banci
Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara la 0,75%. A fost o decizie pe care pietele financiare si economistii o asteptau fara prea multe emotii. Presedintele BCE, Mario Draghi, a prezentat cativa dintre indicatorii de care s-a tinut cont in luarea acestei hotarari si a atras atentia asupra problemelor din Zona Euro.



"Pe baza analizelor economice si monetare, Banca Centrala Europeana a decis sa mentina rata dobanzii neschimbata, dupa ce o reducere de 0,25% in luna iulie. Asa cum am spus in urma cu o luna, inflatia ar trebui sa scada in cursul anului 2012 si sa ajunga sub 2% in 2013. [...] In acelasi timp, cresterea economica in Zona Euro ramane slaba, la care se adauga tensiuni continue pe pietele financiare si nesiguranta crescuta care apasa greu asupra increderii si sentimentelor de pe piete. O intensificare a tensiunilor de pe pietele financiare va afecta balanta riscurilor, atat pentru inflatie, cat si pentru cresterea economica." MARIO DRAGI, presedintele Bancii Centrale Europene

 

Alte pericole pandesc Eurozona, spune bancherul Mario Draghi. Sunt probleme mari cu modul de formare a preturilor pentru obligatiuni in anumite state din zona euro. Motivul, a adaugat el, neincrederea investitorilor fata de viabilitatea monedei unice. De aceea, Mario Draghi a tinut sa spulbere pesimismul din Europa: euro nu da inapoi!

Integral in Money.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: