Ministerul Agriculturii lucreaza la o strategie multianuala in domeniul agricol
Data publicarii: 29-08-2012 | Economie
Reprezentantii Ministerului Agriculturii lucreaza la o strategie multianuala in domeniul agricol, care va fi trimisa spre asumare viitorului Parlament, pana la sfarsitul acestui an.
"Lucram la o strategie multianuala in domeniul agricol care va fi trimisa spre asumare viitorului Parlament si care va cuprinde toata legislatia specifica din sectorul agricol, cu investitii, prioritati si buget multianual. Vrem sa fie ca un Cod agricol. Daca va fi bugetata corespunzator si va fi asumata de noul Parlament, automat ea va trebui respectata indiferent de ce partid va veni la putere. Pana acum a venit fiecare minister cu cate o strategie, cu cate o idee, dar care nu erau asumate", a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.
Acesta a precizat ca este importanta prezentarea unei astfel de strategii in Parlament, chiar daca nu va fi aprobata pana la finele anului, deoarece vor incepe discutiile pe marginea ei.
"Important este sa gasim la un loc toate domeniile din agricultura si tot ceea ce vrem sa facem in urmatorii ani, sa le prezentam si pe urma sa inceapa discutiile pe ea. Asta nu inseamna ca in decembrie va fi aprobata. Este important acest lucru pentru ca in ultimii 20 de ani nu a mai fost asumata in Parlament o astfel de strategie pe agricultura, ci doar anumite lucruri punctuale, cum ar fi Ordonanta 82 privind modificarea Legii irigatiilor, care desi a fost asumata in Parlament, deocamdata este blocata", a explicat reprezentantul MADR.
In opinia acestuia, noua strategie va cuprinde in sectorul de irigatii si investitia referitoare la Canalul Siret Baragan, inclusiv perioada de realizare si posibilitatile anuale de finantare.
"De exemplu, Canalul Siret Baragan are nevoie de 3 miliarde de euro pentru irigarea unei suprafete de 450.000 hectare. Noi vedem in cat timp ne putem duce cu aceste investitii, respectiv il putem face in 10 ani si ne putem permite anual sa dam 300 de milioane de lei anual. Il creionez astfel incat sa fie functional peste 10 ani, dar sa fie asumat indiferent de cine vine la putere", a declarat Botanoiu.
Potrivit sursei citate, pachetul legislativ va fi unul complet care va contine, printre altele, o Lege a irigatiilor, Legea arealelor irigabile, Legea pasunilor, Legea certificatelor de producator si legislatia privind creditul ipotecar funciar si comasarea.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri