Totul despre 'creditele disperarii'.Care este adevaratul lor pret?

Data publicarii: 11-09-2012 | Finante-Banci

Creditul din usa-n usa sau imprumutul pana la salariu sunt metode foarte scumpe, insa extrem de rapide de a face rost de sume de bani pe termen scurt, atunci cand ai neaparat nevoie.

Despre singura firma din Romania  care aduce creditul la usa clientului si vine periodic sa ii ia si rata s-a vorbit in multe feluri. Comparatiile cu activitatea de camatarie, prin prisma costurilor mari, nu au lipsit nici ele. Aceeasi situatie si cu IFN-ul care promoveaza asa-numitul "credit pana la salariu", ale carui costuri pot ajunge si la 4.000%. La randul sau, amanetul este mai intotdeauna ultima varianta.

Ce ar spune insa despre toate acestea cineva  cu restante la banci, care are nevoie urgenta de bani? Poate ar privi altfel toate aceste variante si, poate, daca nevoia de finantare se manifesta pe un termen scurt, nici nu ar avea de platit costuri suplimentare foarte mari. Daca amanetul presupune sa ai o anumita garantie (bijuterii, electronice, telefoane sau, mai nou, chiar automobile), creditele date de unele IFN-uri pot fi contractate cu o adeverinta de salariu si atat. De cand a venit in Romania, in 2007, pana in prezent, Provident a dat peste 500.000 de credite, in ciuda costurilor care ar echivala cu o dobanda anuala efectiva (DAE) de pana la 100%. Clientii, spun ei, dezvolta, de multe ori, o relatie pe termen lung cu creditorul, iar acesta din urma ajunge sa fie echivalentul unei rude mai instarite. Imprumuta sume mici de bani pe perioade destul de scurte.  

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: