Profitul Societe Generale a scazut cu 86% in trimestrul al treilea

Data publicarii: 08-11-2012 | Finante-Banci

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent si pe piata din Romania, a anuntat joi un profit net sub asteptari de 85 milioane de euro in trimestrul al treilea, in scadere cu 86,3% in ritm anul, ca urmare a unor elemente exceptionale, transmite AFP, citat de Agerpres.

Banca a precizat ca rezultatele sale au fost afectate de costuri de 389 milioane de euro legate de reevaluarea datoriilor proprii precum si de pierderile inregistrate ca urmare a vanzarii diviziilor sala din Grecia (Geniki ) si SUA (TCW). Fara aceste elemente exceptionale, banca a estimat ca ar fi inregistrat un rezultat net de 856 milioane de euro.

Produsul bancar net, echivalentul cifrei de afaceri, a scazut si el cu 17% pana la 5,4 miliarde de euro, usor sub estimarile analistilor. 'Societe Generale a depasit o noua etapa in procesul sau de transformare, marcat de reusita planului sau de adaptare a diviziei de investitii si a programului de cedare de active', a declarat presedintele director general Frederic Oudea.

In luna septembrie a acestui an Societe Generale a anuntat ca va vinde 99% din subsidiara sa din Grecia, Geniki Bank, catre Piraeus Bank. In plus , banca franceza a anuntat ca are de gand sa-si vanda divizia americana de gestionare a activelor TCW catre Carlyle Group.

Integral pe InCOMEMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: