Pestele congelat si telefoanele mobile, cele mai reclamate produse la OPC
Data publicarii: 21-10-2006
"Important este ca romanii au invatat sa reclame, sa se apere, sa isi cunoasca drepturile, dar si obligatiile pe care le au", a spus Cerbulescu.
Potrivit directorului executiv al OPC, in ultima perioada, produsele care creeaza cele mai multe probleme cetatenilor sunt pestele congelat si telefoanele mobile.
"O problema cu care ne confruntam in ultimul timp o reprezinta telefoanele mobile, multi oameni vin si ne spun ca au probleme cu soft-ul telefonului, care nu corespunde parametrilor pe care producatorul ii precizeaza, cu modul de utilizare sau cu bateriile, care se descarca foarte repede", a explicat Cerbulescu.
In plus, exista reclamatii ca personalul de la service-urile specializate in reparatia telefoanelor mobile le spune reclamantilor ca telefonul prezinta in interior urme de oxidare, ca urmare a introducerii acestuia intr-un lichid, in ciuda faptului ca propietarul este sigur ca telefonul sau nu a fost scapat in apa. Pentru ca pe viitor sa fie evitate astfel de situatii, OPC, in colaborare cu patronatele din industrie va organiza, pe 15 noiembrie, un simpozion, la care vor participa si producatorii, importatorii, distribuitorii si comerciantii de telefoane mobile.
In afara de telefoanele mobile, inspectorii OPC primesc foarte multe sesizari de la cetatenii care constata " foarte multe deficiente legate de parametrii de calitate necorespunzatori la produsele alimentare", in varful topului situandu-se pestele congelat (care are termenul de valabilitate depasit sau dupa decongelare cantareste cu peste 500 de grame mai putin), ouale (cu termen de valabilitate depasit) si laptele.
De asemenea, cei peste 65 de inspectori OPC au constatat deficiente si la produsele provenite din import (lapte, produse din zahar, ciocolata, legume, fructe, cacao), marfuri in valoare de peste 800 de milioane de lei fiind retrase de pe piata si apoi distruse.
Incepand cu data de 15 septembrie, OPC a desfasurat, de asemenea, controale in scoli, precum si la chioscurile din jurul unitatilor de invatamant care comercializeaza produse alimentare, pentru a preveni comercializarea unor produse expirate, cat si "pentru a urmari actiunea laptele si cornul, mai ales ca, in anii trecuti, copiii se plangeau de calitatea laptelui si a cornurilor care erau vechi sau mucegaite", a precizat Constantin Cerbulescu. "Speram ca agentii economici au inteles ca nu e de joaca si sunt obligati sa respecte toate normele, mai ales ca, de la 15 septembrie, de cand am inceput aceste actiuni in scoli, nu am constatat deficiente", a adaugat reprezentantul OPC.
NewsInUltimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri