Provident Financial va incheia anul cu imprumuturi de peste 100 mil. euro

Data publicarii: 19-12-2012 | Finante-Banci

Compania de credite de consum Provident Financial Romania estimeaza ca va incheia acest an cu imprumuturi acordate de peste 100 milioane euro, nivel similar celui de anul trecut, insa depinde cum evolueaza luna decembrie, in care se realizeaza de obicei un volum triplu fata de o luna obisnuita. 

"Cea mai mare parte a volumului de imprumuturi se realizeaza in luna decembrie, cand obtinem triplu fata de o luna normala si de cinci ori mai mult decat in luna ianuarie. Oamenii imprumuta bani inainte de sarbatori pentru a cumpara cadouri pentru cei dragi, pentru a avea un Craciun indestulator si a se simti bine", a declarat ieri directorul financiar al Provident, Ovais Siddiqui. El a aratat ca exista cateva varfuri de vanzari pe parcursul anului, respectiv de Paste, la inceperea anului scolar si de sarbatorile de iarna.

Anul trecut, compania a acordat credite in valoare de peste 87 milioane lire sterline (circa 101 milioane euro), fata de 74,6 milioane lire sterline in 2010, iar numarul clientilor a urcat cu 20%, la 249.000. Totodata, profitul operational brut, conform standardelor IFRS, a fost de 4,1 milioane lire sterline (4,7 milioane euro). "Anul 2011 a fost al doilea an pe care l-am incheiat cu profit. Pana acum, anul acesta suntem in linie cu profitul de anul trecut, trebuie sa vedem cum incheiem", a spus Siddiqui. Pana la jumatatea acestui an, compania a investit 140 milioane euro de la inceputul activitatii in Romania, in 2006, iar pentru a recupera aceasta suma Provident ar trebui sa realizeze profit in fiecare an de acum inainte.

Integral in Curierul National