Kiwi Finance a intermediat anul trecut credite de 42,8 mil. euro
Data publicarii: 14-03-2013 | Finante-Banci
Kiwi Finance a intermediat anul trecut credite in valoare de 42,8 milioane euro, in scadere cu 28,6% fata de 2011, in conditiile in care numarul clientilor a avansat cu 33%, principalul motiv fiind accesarea de finantari cu sume mai mici pe fondul restrictionarilor aplicate de BNR. In 2011, compania a intermediat credite in valoare totala de 60 milioane de euro. "Solicitarile de credite au crescut anul trecut cu aproape 35%. Consideram ca aceasta tendinta se va pastra si in 2013, nu vedem premise pentru o schimbare la nivelul cererii. Din analiza noastra, in prezent detinem o cota de piata de aproape 2,6% din totalul creditelor noi acordate in sistemul bancar si avem o tinta de 3% in 2013", a declarat, ieri, directorul general al Kiwi, Anca Bidian, intr-o conferinta de presa. Cifra de afaceri a brokerului de credite s-a redus anul trecut cu o treime, la patru milioane de lei. Compania a trecut din nou pe pierdere, dupa ce in anul precedent inregistrase profit, pe fondul unor investitii in deschiderea a doua noi sucursale si achizitia unei platforme IT, care au totalizat circa 50.000 de euro. Astfel, reteaua firmei a ajuns la 33 de sucursale si francize, cu 150 de consultanti. Dintre cele 4.127 de imprumuturi acordate in 2012, 60% au fost finantari cu garantii imobiliare standard, 14% imprumuturi prin programul Prima Casa si 26% credite de nevoi personale.
In ceea ce priveste valuta de imprumut, 96% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca in 2012 au preferat euro, iar 98% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturi in moneda nationala. "Piata s-a mai maturizat, acum clientii analizeaza si compara oferte sau cauta mult mai des solutii de refinantare pentru reducerea ratelor. In acelasi timp, solutiile au devenit mult mai complexe", a spus Bidian.
Pentru acest an, Kiwi isi propune sa revina la rezultatele obtinute in 2011 sau chiar sa le depaseasca, cu o tinta de vanzari de 60 milioane euro credite intermediate, o cifra de afaceri de 6 milioane de lei si profit "obligatoriu". "Pentru a indeplini aceste planuri, trebuie sa crestem numarul de clienti luand in calcul reducerea valorii creditului mediu la nevoi personale si disparitia aproape totala a creditelor de nevoi garantate cu ipoteca. Cerere de creditare exista in piata, nu atat cat sa indestuleze 40 de banci, avem cerere mai mica care trebuie sa se distribuie la acelasi numar de banci", a spus Bidian.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri