Intesa Sanpaolo Bank incheie pe profit primul trimestru din ultimii 3 ani

Data publicarii: 15-05-2013 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank a incheiat primele 3 luni ale acestui an cu un rezultat net pozitiv. Dupa ce a finalizat cu succes fuziunea subsidiarelor bancare din Romania, Grupul Intesa Sanpaolo isi optimizeaza rezultatele financiare la nivel local. 

In primul trimestru din 2013, subsidiara locala a Grupului Intesa Sanpaolo, a obtinut un profit net de 4 milioane lei, (comparativ cu o pierdere de 64.5 milioane lei in primul trimestru din 2012), iar profitul operational a crescut cu 50%, de la 14 milioane lei in primul trimestru al anului 2012, pana la 21 milioane lei in acest an. Rezultatul favorabil se datoreaza atat cresterii veniturilor cu 6.2% pana la 55 milioane lei, cat si a scaderii costurilor operationale cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 33.8 milioane lei.

Ezio Salvai, Director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank declara: "Anul trecut strategia bancii s-a concentrat pe curatirea portofoliului bancii si optimizarea costurilor si activitatilor in vederea fuziunii celor 2 banci detinute de Intesa Sanpaolo Group in Romania. Anul acesta obiectivul nostru este o performanta comerciala cat mai buna si o crestere echilibrata si sanatoasa intre depozitele atrase si creditele oferite clientilor nostri. In timp ce mediul de afaceri local ramane extrem de dificil, cu un numar mare de insolvente in randul companiilor, aspect ce va continua sa afecteze performantele tuturor bancilor, suntem destul de increzatori in viitor, deoarece avem o strategie pe termen lung in aceasta tara. Ramanem astfel in continuare un partener de incredere al clientilor nostri si ne bazam pe suportul unuia dintre cele mai solide grupuri financiare din lume”. 

Chiar daca rezultatele pozitive nu pot fi confirmate in acest moment si pentru restul acestui an financiar, Intesa Sanpaolo Bank a raportat rezultate comerciale bune. Astfel banca a reusit o imbunatatire a volumelor intr-o piata stagnanta si a avut o crestere a portofoliului de credite brute de aproape 6% fata de martie 2012, pana la 4 miliarde lei. Depozitele atrase de la clienti au crescut cu peste 11% fata de martie 2012 pana la 2.6 miliarde lei, in timp ce depozitele pe total sistem bancar au crescut cu 3.7%. Activele nete Intesa Sanpaolo Bank, dupa scaderea provizioanelor si amortizarilor, au ramas constante la 5 miliarde lei.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este lider in Italia pe toate segmentele de business (retail, corporate si private banking). Grupul are o prezenta semnificativa in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8.3 milioane de clienti ai subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune. Mai mult, Intesa Sanpaolo are o retea internationala in 30 de tari. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: