Portughezii vor sa vanda Millennium Bank in maximum doi ani

Data publicarii: 22-08-2013 | Finante-Banci

Banca opera la jumatatea anului printr-o retea de 65 de sucursale si agentii si avea 580 de angajati

Millennium BCP, cel mai mare grup financiar portughez, se va retrage din Romania prin vanzarea subsidiarei Millennium Bank, care detine sub 1% cota de piata, ca parte a masurilor de restructurare convenite cu reprezentantii Comisiei Europeane, potrivit mai multor surse contactate de Mediafax.

Grupul Millennium a primit anul trecut pentru recapitalizare 3 mld. euro sub forma de obligatiuni convertibile din imprumutul de 78 mld. euro atras de Portugalia de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International. Banca s-a angajat, in schimb, sa implementeze un program de restructurare care include si vanzari de active.

"Vanzarea bancii din Romania, unde Millennium a intrat tarziu si nu a reusit inca sa ajunga pe profit, a fost ceruta de creditori. Daca nu se va reusi vanzarea, probabil va incepe un program de dezintermediere si se va trece la lichidarea voluntara a bancii", au declarat surse bancare.

Surse din subsidiara din Romania vorbesc de un termen de doi ani pentru vanzarea unitatii, insa exista si informatia ca portughezii si-au asumat o iesire mult mai rapida din piata, ceea ce poate sugera ca au identificat deja un cumparator. Oficialii grupului nu au dorit sa comenteze. "Nu avem niciun comentariu de facut", a transmis Erik Burns, seful de comunicare al Millennium, contactat de Mediafax.

Millennium Bank a incheiat primul semestru cu o pierdere neta de 3,5 mil. euro, in scadere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului semestrial al grupului. Scaderea pierderilor a fost sustinuta de cresterea cu o treime a veniturilor si de reducerea costurilor.

Integral in ZF.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: