Cele mai bune dobanzi la depozitele bancare

Data publicarii: 10-10-2013 | Finante-Banci

Scaderea dobanzii de politica monetara a angrenat si scaderea dobanzilor la depozitele la termen platite de banci. Cine ofera, in acest moment, cel mai bun pret pentru economiile tale. Banca Nationala a Romaniei a inceput, in aceasta vara, un nou ciclu de reducere a dobanzii cheie. Impactul s-a vazut si in piata, mai ales la nivelul depozitelor.

Rata medie platita de bancile din Romania pentru depozitele la termen, cu scadenta pana la un an, a scazut cu peste un punct procentual de la inceputul anului, la 4,6%. Cum arata situatia in ofertele bancilor?

Bulgarii, grecii, portughezii si Blidar dau cele mai bune dobanzi Bancile mici si cele care au deficit de lichiditate ofera cele mai bune dobanzi la depozitele la termen.

Atat pe segmentul de depozite la trei luni, cat si la sase luni, cele mai populare plasamente, bulgarii de la TBI Bank ofera cea mai mare dobanda: 5,3, respectiv 5,5% pe an, peste rata anuala a inflatiei de 3,67%. TBI a fost lansata in luna martie a acestui an, cand oferea dobanzi la depozite de 7,5% pe an.

Piraeus Bank ofera dobanzi ceva mai mici, de 5% pentru "depozitul binevoitor” la trei luni si de 5,35% pentru cel la sase luni. 10% din dobanda neta a acestui depozit este virata de catre banca unui ONG, dintr-o lista de cinci pusa la dispozitia clientului.

Pe locul trei se pozitioneaza banca lui Valer Blidar. Banca Feroviara plateste dobanzi de 4,9-5,2% pentru depozitele mentionate. Un nivel identic al dobanzilor este prestat si de grecii de la ATE Bank.

Urmeaza un pluton format din portughezii de la Millennium Bank si grecii de la Piraeus Bank (depozitul star) si Alpha Bank, cu dobanzi de 4,75% pentru depozitele pe trei luni. In cazul Millennium, dobanda este valabila doar pentru cei care aleg sa prelungeasca automat depozitul la scadenta. De remarcat ca pentru depozitul clasic la termen de 6 luni, dobanda este mai mica, de 3,25-4%, in functie de suma depusa.

Integral pe Economica.NET

Ultimele stiri pe BankNews.ro: